Ti si IT – program osnaživanja mladih programerki

Jeste li znali da je u IT sektoru u zemljama EU uposleno samo 30% žena, a u BiH samo 25%? Vrijeme je da se ova statistika promijeni...


Ti si IT

Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” kroz svoj klub mladih “Tignum” organizira seriju edukacija za sadašnje i buduće mlade programerke.

Ukoliko želite nadograditi postojeće i steći nove vještine u komuniciranju, poslovanju i odnosu s drugima – klijentima i kolegama/inicama, ali i prenijeti znanje mlađim djevojkama, prijavite se na akademiju kreiranu za unapređenje vještina u IT sektoru.

– Kroz ciklus radionica posebno kreiranih za djevojke u IT sektoru želimo poboljšati vaše komunikacijske vještine, dati vam bolji uvid u mogućnosti samozapošljavanja i poduzetništva u IT sektoru te vas osnažiti u oblasti timskog rada – ali i kao liderice, navode iz “Nahle”.

Kroz jedinstveno osmišljen nastavak programa dobit ćete i mogućnost primjene stečenog znanja.

Prijaviti se mogu: studentice elektrotehničkih fakulteta i fakulteta za IT tehnologije javnih i privatnih univerziteta u BiH koje su na završnoj godini dodiplomskog studija ili su studentice master studija, kao i mlade zaposlene programerke do 30 godina starosti.

Prijave putem ONLINE FORMULARA otvorene su do 25. decembra 2016. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila amina@nahla.ba

Edukacija počinje 7. januara 2017, a odvijat će se u četiri nastavka neradnim danima.

Projekt će biti realiziran uz finansijsku podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)