The Star of Europe: Prijavi se na online trening o projektima razmjene

Ova obuka ima za cilj da angažuje mlade u projektima razmjene, a svaki učesnik i učesnica kursa će dobiti materijal koji će im pomoći u daljem radu. Na ovom treningu ćeš naučiti kako razmjene trebaju da budu organizovane i kako da podržiš mlade ljude u vođenju sopstvenih projekata.


Portrait of a group of students covered by face masks.
Ilustracija: Envato

Glavna ideja razmjene jeste dugoročni proces učenja za mlade, zato i nije poželjno da ovakvim projetkima upravljaju odrasli. Mladi će biti uključeni u cijeli proces dolaska do ideje za projekat, biranja teme, uključivanja svojih vršnjaka i vršnjakinja i osmišljavanja svih daljih koraka, prenosi lonac.pro.

Obuka se sprovodi u nekoliko koraka, a polaznici i polaznice će koristiti digitalne materijale, kako bi ih po završetku obuke koristili za dalji rad.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ciljevi projekta su:

  • Upoznati cijelu logiku životnog ciklusa projekta razmjene
  • Uključivanje mladih u omladinske razmjene
  • Da budu upoznati sa prilikama
  • Da obrate pažnju na ravnopravno partnerstvo i podstaknu partnere da zajedno planiraju, pripremaju i sprovode projekat
  • Da su bolje upoznati sa platformom Star of Europe kao alata za podršku mladih

Obuka će trajati pet dana, i biće organizovana u dvije sesije po tri sata (jutro i popodne) u ponedjeljak i četvrtak. U petak će biti održana samo jutarnja sesija.

Na treningu možeš učestvovati ako imaš više od 18 godina i ako si profesionalni ili dobrovoljni omladinski radnik. Prilikom odabira prednost ćemo dati kandidatima i kandidatkinjama koji redovno rade sa mladima i koji naučene ideje i metodologije primjenjuju u radu sa njima.

Rok za prijavu je 31. avgust. 2021. godine, a aplicirati možeš na ovom linku. Više informacija dostupno ovdje.