Test inteligencije: Ova tri pitanja otkrivaju da li ste genijalac

Test kognitivne refleksije najkraći je test inteligencije na svijetu, a kroz samo tri pitanja možete doznati jeste li genijalac ili je vaš IQ prosječan.


stylish nerd girl with many books education study people university concept 1
Foto: Envato

Najkraći test inteligencije sastoji se od samo tri pitanja, ali to ne znači da je lagan. Svako pitanje osmišljeno je tako da procijeni vašu sposobnost prepoznavanja jednostavnog problema koji je zapravo teži nego što se isprva čini.

Stručnjaci koji su osmislili ovaj test kognitivne refleksije tvrde da ne samo da on otkriva je li nečija inteligencija natprosječna već i potvrđuje nečiju genijalnost ako osoba na sva tri pitanja odgovori tačno. Pročitajte i pet stvari koje natprosječno inteligentni ljudi rade drugačije.

Test kognitivne refleksije najkraći je test inteligencije na svijetu, a kroz samo tri pitanja možete doznati jeste li genijalac ili je vaš IQ prosječan, piše Zadovoljna.hr.

Riješite najkraći test inteligencije!

1. Palica i loptica ukupno koštaju jedan dolar i deset centi. Palica košta jedan dolar više od loptice. Koliko košta loptica?

2. Ako je potrebno pet minuta da pet strojeva napravi pet proizvoda, koliko bi trebalo da sto mašina napravi sto proizvoda?

3. U jezeru se nalazi hrpa plutajućih ljiljana. Svakoga dana hrpa udvostruči svoju veličinu. Ako je hrpi ljiljana potrebno 48 dana da prekrije čitavo jezero, koliko bi joj trebalo da prekrije polovicu jezera?

Rješenja potražite na idućoj stranici.