Test: Ako znate odgovor na ovo pitanje vjerovatno ste psihopata

Radi se o jednom jednostavnom pitanju, koje nije “trik pitanje”, a na koje je većina uhapšenih serijskih ubica dala tačan odgovor.


Renomirani kanadski psiholog Robert D. Hare poznat je po vlastitoj metodi procjene psihopatije (Psychopathy Checklist-Revised – PCL-R), a često radi kao savjetnik za odjel FBI-a koji se bavi slučajevima otmice djece i serijskih ubojica.

Advertisements

Općenito, psihopatima se smatraju ljudi koji ne pokazuju nikakvo kajanje za svoja djela te nisu sposobni za suosjećanje.

Tragom Hareove “check-liste”, psiholozi su osmislili jedan vrlo jednostavan test kojim se može utvrditi razmišlja li netko poput serijskog ubice.  Pročitajte ovu kratku priču i zatim pokušajte odgovoriti na pitanje koje slijedi iza nje.

Advertisements

“Žena je bila na sprovodu svoje majke i među okupljenima ugledala je jednog muškarca kojeg nikada prije nije vidjela. Izgledao joj je upravo kao idealan muškarac i zaljubila se u njega odmah, na prvi pogled. No, nije imala njegov kontakt i nije znala kako da dođe do njegovog broja telefona. Nekoliko dana kasnije ubila je svoju sestru.”

Pitanje: Koji je bio njezin motiv da ubije sestru?

Odgovor pročitajte na narednoj stranici.