Sveučilište u Mostaru promoviralo 37 doktora nauka

Sveučilište u Mostaru promoviralo 37 doktora nauka.


sum

Sveučilište u Mostaru (SUM) promoviralo je 37 doktora nauka koji su svečano položili zakletvu i priključili se timu od ukupno 388 doktora znanosti mostarskog sveučilišta.

Prorektor za znanost i razvoj Ivo Čolak kazao je kako Sveučilište zadnjih godinu dana intenzivno radi na podizanju kredibiliteta, saopćeno je iz SUM-a za FENU.

 – Bez obzira na teška vremena u kojima se nalazimo, intenzivno radimo na podizanju znanosti i znanstveno-istraživačkog rada, u čemu ste i vi pridonijeli svojim radom kroz cijelu karijeru, a posebice posljednjih nekoliko godina. Znanost i Sveučilište na tomu imaju dobru perspektivu i budućnost, kazao je prorektor Čolak.

Rektor SUM-a Zoran Tomić poručio je doktoratima kako danas svjedoče i “gradu i svijet” da je u životu sve moguće ako se ima jasna vizija, snažan karakter i spremnost za težak rad.

 – Vaša želja za uspjehom bila je veća od vašeg straha od neuspjeha. I zato ste uspjeli. Današnja promocija po svojem broju velika, a po značenju i više od toga, istaknuo je Tomić, dodavši kako ona svjedoči o predanosti, odlučnosti i viziji fakulteta te radu profesora.

Promocija doktora znanosti održana je u okviru Dana Sveučilišta, manifestacije u povodu 43. godišnjice Sveučilišta u Mostaru, saopćeno je iz SUM-a.