Švedska ministrica Aida Hadžialić održala predavanje studentima Univerziteta u Sarajevu

Ministrica srednjoškolskog obrazovanja, obrazovanja odraslih i usavršavanja Kraljevine Švedske Aida Hadžialić, održala je predavanje o temi "Važnost obrazovanja u demokratskom društvu", studentima Univerziteta u Sarajevu (UNSA).


Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

U okviru svoje trodnevne posjete BiH, Aida Hadžialić održala je predavanje studentima Univerziteta u Sarajevu o važnosti izgradnje demokratskog društva, s akcentom na obrazovanje.

– Ovdje sam kako bih pričala o obrazovanju o budućnosti i ekonomskoj saradnji. Ranije sam razgovarala sa rukovodstvom Univerziteta u Sarajevu o saradnji u obrazovnom sektoru između BiH i Švedske, kratko je istakla Hadžialić medijima prije samog predavanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje i iskazane podrške Švedske na putu reformi i daljneg razvoja obrazovnog sektora u BiH nije krio ni rektor UNSA Muharem Avdispahić.

– Ovo je nama dašak optimizma da ćemo u našem obrazovnom sistemu odgajati slobodne ljude u jednom demokratskom društvu. Nadam se nastavku podrške koju Švedska daje BiH na tom putu, kazao je rektor UNSA Muharem Avdispahić.

Aida Hadžialić rođena je 1987. godine u Foči, ali je kao petogodišnjakinja odselila u Švedsku, gdje trenutno obavlja funkciju Ministrice obrazovanja. Hadžialić je po zanimanju pravnica, a u politiku se uključila kada je imala 16 godina. Članica je Socijaldemokratske unije, a prije funkcije državne ministrice obrazovanja, obavljala je funkciju zamjenice gradonačelnika Halmstada.

(Klix.ba)