Studentu neprijatno koliko mu dobro ide na fakultetu

Gledajući rezultate januarskog ispitnog roka, studentu Ekonomskog fakulteta postalo vidno neprijatno koliko mu dobro ide na fakultetu. Kako kaže, ispiti su krenuli i bolje nego što je očekivao.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

– Evo, ako mi ne vjerujete, možete pogledati moj indeks. Samo nemojte predugo da gledate, biće mi malo neprijatno, izjavio je on novinaru portala Njuz.net i naglasio da je u prošlom ispitnom roku položio jedan ispit na kojem je dobio šesticu, ali je malo falilo da dobije i sedmicu.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci po treći put obnovio treću godinu na Ekonomskom fakultetu, Nikola je odlučio da pruži sebi šestu šansu i proba da privede fakutet kraju.

– Mnogi prijatelji su mi rekli da bi trebalo da odustanem od fakulteta, ali smatram da pravi uspješni i posvećeni studenti svoje diplomiranje treba da ostave za pozne godine. Šta uostalom o studiranju može da zna neko ko ima svega 19-20 godina? Svjedoci smo da su u današnjem društvu pedesete prave godine kada jedan pojedinac treba da dostigne svoj intelektualni vrhunac i pokaže sve naučeno u praksi, tako da vrijeme radi za mene, istakao je odlučno on i dodao kako mu je dosta kukanja ostalih kolega.

– Većina studenata traži izgovore i sit sam više loših pravdanja svojih kolega. Kod nas je kultura žalopojki i jadikovki prisutna kroz cijele studije. Često učim i po 20 sati, ne spavam noćima, ali kada pogledam rezultate, sve se isplati. Nije me sramota da priznam da se nekad dešavalo da mi se u toku pregovora oko ocjene sloši i da moram da primim infuziju, ali sve je to niska cijena za ovoliko dobru statistiku, stidljivo otkriva on.

Reporteru Njuza priznao je da je tačno da je kriv što je pokazao svoju ljudsku slabost zato što voli da uči i da se ne boji bolnih izazova koji mu predstoje.

– Naš posao kao studenata je da trpimo kritike svakog građanina, a posebno profesora, ali mi moramo da šutimo i samo nastavimo uporno da učimo. Ne treba nam neki skretničar, samo ovakvim trudom i zalaganjem možemo doći do još bolje budućnosti koja nas čeka ove godine, kada se nadam da ću uspjeti da dam uslov za četvrtu godinu, zaključuje on.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Luka Ličina, Njuz.net)