Treba vam neki brzinski desert za proslavu, onda je ovo recept za vas.

Kolač bez pečenja koji ćete napraviti za tren. Brže od ovoga ne može. Keksi, puding od lješnjaka i čokoladna glazura dobitna su kombinacija.

Sastojci za brzi kolač od keksa i pudinga:

  • 500 grama petit keksa,
  • 1 litra mlijeka (za puding),
  • 2 dcl mlijeka (za namakanje keksa),
  • 15 dag maslaca,
  • 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji),
  • 1 dcl slatkog vrhnja,
  • 100 grama tamne čokolade

Priprema brzog kolača od keksa i pudinga:

  1. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.
  3. Odaberite posudu u koju ćete slagati kolač, prenosi Tuzlanski.ba.
  4. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u protvan dok ne pokrijete dno.
  5. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite.
  6. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kafe i ruma.