Studentski recepti: Probajte nudle na kineski način

Ovo je veoma popularno jelo u američkim restoranima brze hrane.


bowl of chinese noodles with vegetables
Ilustracija: Envato

Sastojci:

  • 250 gr nudli
  • 2 kašike ulja
  • 3 struka mladog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 kašičice svježeg isječenog đumbira
  • 1 ljuta paprika
  • 2 šake svježih šampinjona
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 3-4 mrkve
  • 1 brokula
  • 1 kašika susama

Sos:

  • ½ šolje soja sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Skuhati nudle prema uputstvu sa pakovanja. Ocijediti i ostaviti sa strane.

Pomiješati sve sastojke za sos u posudu i ostaviti ih sa strane. Povrće isjeći na sitne komade. Zagrijati wok na visokoj temperaturi. Dodati ulje, đumbir, bijeli dio mladog luka, ljutu papriku i dinstati 1-2 minute.

Dodati ostalo povrće i kuhati 5 minuta, zatim umiješati nudle i sos, te kuhati još 3-4 minute (povrće i dalje treba da ostane hrskavo). Posuti zelenim dijelom mladog luka i susamom, prenosi ultra.ba.

Prijatno!


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!