Studentski recepti: Piletina sa šampinjonima spremna za 20 minuta

Vrlo jednostavan i brz recept za koji vam je potrebno malo vremena i sastojaka.


Studenti nisu osobe koje se mogu pohvaliti viškom vremena za spremanje obroka.

Danas vam donosimo recept za koji su vam potrebno vrlo malo sastojaka i vremena što je idealno za zauzete studente jer neće vam oduzeti mnogo truda i vremena, a dobit ćete zdrav i ukusan obrok.

Sastojci za kuhanje:

  • 1 luk
  • 1 pileći file
  • 5 gljiva (šampinjona)
  • 2 kašike brašna
  • 200 ml vrhnja ili pavlake
  • začini: sol, biber, paprika, kari

Način pripreme

Nasjeckajte jedan luk na kockice i pet gljiva. Podmažite tavu i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta. Zatim isjeckajte pileći file na kockice. Pomiješajte nasjeckani file sa dvije kašike brašna, malo soli, bibera i crvene paprike, dobro promiješajte i dodajte u tavu sa šampinjonima i lukom. Zatim dodajte 200 ml pavlake i malo karija, ako volite ovaj začin, ali nije obavezno. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta i vaš ručak je spreman.

Način pripreme ovog ručka možete pogledati i u video prilogu.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!