Studenti nisu osobe koje se mogu pohvaliti viškom vremena za spremanje obroka.
Danas vam donosimo recept za koji su vam potrebno vrlo malo sastojaka i vremena što je idealno za zauzete studente jer neće vam oduzeti mnogo truda i vremena, a dobit ćete zdrav i ukusan obrok.
Sastojci za kuhanje:
- 1 luk
- 1 pileći file
- 5 gljiva (šampinjona)
- 2 kašike brašna
- 200 ml vrhnja ili pavlake
- začini: sol, biber, paprika, kari
Način pripreme
Nasjeckajte jedan luk na kockice i pet gljiva. Podmažite tavu i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta. Zatim isjeckajte pileći file na kockice. Pomiješajte nasjeckani file sa dvije kašike brašna, malo soli, bibera i crvene paprike, dobro promiješajte i dodajte u tavu sa šampinjonima i lukom. Zatim dodajte 200 ml pavlake i malo karija, ako volite ovaj začin, ali nije obavezno. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta i vaš ručak je spreman.
Način pripreme ovog ručka možete pogledati i u video prilogu.