Umjesto šarenog papra možeš omlet posuti komadićima čilija, ovisno o tome preferiraš li ljuću hranu. Najbitnije je da ga poslužiš odmah, dok je topao, kremast i tvojim domom širi divan miris, prenosi gastro.24sata.hr.
Sastojci:
- 200 g špinata
- 2 režnja češnjaka
- 2 jaja
- 1 žlica mlijeka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog parmezana
- sol
- šareni papar
Priprema:
- Operi špinat pa ga nasjeckaj. Očisti i sitno nasjeckaj i češnjak.
- Jaja umuti sa kašikom mlijeka i malo posoli.
- Zagrij tavu, dodaj nasjeckani špinat i češnjak pa malo posoli.
- Pusti da se kratko pirja dok listovi špinata ne uvenu. Izvadi špinat iz tave pa ulij žlicu ulja.
- Kad se zagrije, dodaj jaja. Potom po površini rasporedi pripremljeni špinat, a na kraju i naribani sir.
- Smanji vatru i pusti da se kratko peče. Znat ćeš da je omlet gotov kad se počne odvajati od tave.
- Pospi šarenim paprom i posluži toplo!