Studentski recepti: Omlet sa špinatom i parmezanom za mirisna jutra

Omlet je odličan doručak, ali i ručak kojem pribjegavamo kada nam hronično nedostaje vremena, kao na primjer za vrijeme ispitnih rokova. Uz malo špinata i parmezana, zaboravit ćeš da je riječ tek o jednostavnoj kombinaciji jaja i osnovnih začina.


Breakfast
Breakfast

Umjesto šarenog papra možeš omlet posuti komadićima čilija, ovisno o tome preferiraš li ljuću hranu. Najbitnije je da ga poslužiš odmah, dok je topao, kremast i tvojim domom širi divan miris, prenosi gastro.24sata.hr.

Sastojci:

  • 200 g špinata
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • sol
  • šareni papar

Priprema:

  • Operi špinat pa ga nasjeckaj. Očisti i sitno nasjeckaj i češnjak.
  • Jaja umuti sa kašikom mlijeka i malo posoli.
  • Zagrij tavu, dodaj nasjeckani špinat i češnjak pa malo posoli.
  • Pusti da se kratko pirja dok listovi špinata ne uvenu. Izvadi špinat iz tave pa ulij žlicu ulja.
  • Kad se zagrije, dodaj jaja. Potom po površini rasporedi pripremljeni špinat, a na kraju i naribani sir.
  • Smanji vatru i pusti da se kratko peče. Znat ćeš da je omlet gotov kad se počne odvajati od tave.
  • Pospi šarenim paprom i posluži toplo!