Al dente – tjestenina skuhana tako da se osjeti pod zubima, idealan je način da makarone pripremite za salatu.
Uz kockice kuhane piletine, šareno povrće i kremasti preljev, ovo će nezahtjevno jelo zasititi i najgladnije!
Sastojci (za 4 osobe):
- 300 g kuhane piletine
- 150 g mrkve
- 150 g graška
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g gorgonzole
- 150 g makarona
- 1 žlica senfa
- 400 ml kiselog vrhnja
- malo soli
Priprema
- Kuhanu piletinu narežite na kockice.
- Mrkvu također narežite na kockice, pa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi.
- Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, natrganu gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu.
- Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate od piletine i makarona.
Savjet
Piletinu možete kuhati s malo vegete da bude ukusnija, ili koristiti pečenu bez kožice, piše Coolinarka.