Studenti pokrenuli viralnu kampanju o pranju zuba

Studenti Stomatološkog fakulteta u Zagrebu pokrenuli viralnu kampanju #AJMOPRATIZUBE.


Gloria i Matija
Foto: Journal

Vjerojatno ste ovih dana primijetili kampanju #ajmopratizube kojoj je cilj podići svijest o važnosti brige za oralno zdravlje i potaknuti što veći broj ljudi da investiraju u svoje zdravlje i da podignu svoju oralnu higijenu na novu razinu.

U kampanji sudjeluju studenti stomatologije koji na svojim društvenim mrežama ukazuju na problem nezadovoljavajuće oralne higijene. Ekipa portala Journal razgovarala je s predstavnicom studenata Martom Adam, te sa stomatologinjom dr. med. dent. Danijelom Glavosek Kovačić.

Mnogi od nas tokom života naučili su pogrešno četkati zube i dan danas uprkos redovnoj higijeni imaju probleme sa zubima.

– Često smo naučili i krivo prati zube pa pregrubim trljanjem možemo čak i oštetiti caklinu i zubno meso, zato je važno kakvu četkicu koristimo. Philips Sonicare četkice za zube pomoću napredne sonične tehnologije uklanjaju i do 20 puta više naslaga u odnosu na običnu četkicu za zube. Posebno dizajnirani trokutasti vrhovi mogu ukloniti do 100% mrlja za manje od dva dana i s lakoćom ćete postići čišće i bjelje zube te zdravije zubno meso. Ovo su četkice novije generacije i pomoću Sonicare aplikacije možete pratiti koliko ste zapravo dobro oprali zube. Sonicare for kids obožavaju i djeca jer se na zabavan način uče pravilnoj higijeni od malih nogu, kaže dr. med. dent. Glavosek.

KAKO POČETI PRAVILNO PRATI ZUBE?

Iako se na prvu čini jednostavno, mnogi od nas ne peru zube tačno onako kako bi trebalo za najbolje rezultate. Tako su i studenti stomatološkog fakulteta u Zagrebu sudjelovali na edukaciji u Philipsu gdje su naučili puno više o samoj vještini pranja, ali i o tome kako je važno odabrati dobru četkicu za zube.

Na tržištu postoje razne sonične četkice, međutim Philips Sonicare je sonična četkica koja ima klinički dokazane rezultate te njenim korištenjem dugoročno unaprjeđujete zdravlje svojih zuba i desni. Zbog 62.000 pokreta koliko ova četkica ostvari u jednom pranju, postiže rezultate kakve ne možemo primijetiti kod pranja običnom četkicom ni nakon mjesec dana korištenja.

Već nakon nekoliko korištenja usvojit ćete personalizirane savjete koje vam daje aplikacija i dovesti svoju higijenu na višu razinu. Korištena s četkicom, aplikacija pruža smjernice u stvarnom vremenu o pritisku, pokretu, položaju, trajanju i učestalosti četkanja. Izvještaji o napretku po danu, mjesecu, mjesecu i godini dostupni su jednim dodirom gumba, nudeći personalizirane preporuke i korake za bolje četkanje.