Studentski recepti: Napravite domaći kebab u pecivu

Za sve ljubitelje kebaba, tu je recept za domaću verziju omiljenog jela.


domaci kebab

Kebab je naziv za razna jela s ražnja ili roštilja s Bliskog Istoka. Osnovu čini janjetina, govedina ili piletina, razne vrste povrća i umaci.

Vrlo je malo osoba koje ne vole kebab. Danas vam donosimo recept za domaći kebab koji će vas oduševiti.

Sastojci

Kebab:

  • 1 kg purećeg bataka
  • 2 male kašike soli
  • biber
  • 1 mala kašika slatke mljevene paprike
  • češnjak granule
  • 4 velike kašike maslinovog ulja
  • 1 velika kašika sirupa od jabuka (koncentirari sok jabuke)

Pomoćno sredstvo: 1 krompir, 1 drveni štapić za ražnjiće

Način pripreme ovog ukusnog domaćeg kebaba pogledajte u video prilogu. Pecivo ne morate praviti, već ga možete kupiti u pekari po vrlo povoljnim cijenama.

No, ako imate volje i vremena, možete napraviti i vlastito pecivo, a način na koji se priprema možete također vidjeti u video prilogu.