Kebab je naziv za razna jela s ražnja ili roštilja s Bliskog Istoka. Osnovu čini janjetina, govedina ili piletina, razne vrste povrća i umaci.
Vrlo je malo osoba koje ne vole kebab. Danas vam donosimo recept za domaći kebab koji će vas oduševiti.
Sastojci
Kebab:
- 1 kg purećeg bataka
- 2 male kašike soli
- biber
- 1 mala kašika slatke mljevene paprike
- češnjak granule
- 4 velike kašike maslinovog ulja
- 1 velika kašika sirupa od jabuka (koncentirari sok jabuke)
Pomoćno sredstvo: 1 krompir, 1 drveni štapić za ražnjiće
Način pripreme ovog ukusnog domaćeg kebaba pogledajte u video prilogu. Pecivo ne morate praviti, već ga možete kupiti u pekari po vrlo povoljnim cijenama.
No, ako imate volje i vremena, možete napraviti i vlastito pecivo, a način na koji se priprema možete također vidjeti u video prilogu.