Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu dobio novog predsjednika

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) je dobio novo rukovodstvo. Za novog predsjednika je izabran Faruk Dević, student Pravnog fakulteta.


Kako su saopćili iz SPUS-a, sjednica Skupštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo je održana jučer u skladu s epidemiološkim mjerama.

Advertisements

Novoizabrani predsjednik je poručio da će se boriti za bolji status koji studenti, kako je naveo, zaslužuju i poboljšanje kvaliteta obrazovnog procesa.

Kao zaključak Skupštine je predložio hitnu uspostavu nastavnog procesa za studente na medicinskoj grupaciji, zakonsko rješavanje problema nagrađivanja najboljih studenata i zabranu pranja diploma te konačno donošenje Zakona o studentskom standardu u Kantonu Sarajevo.

Faruk Dević

Za zamjenika predsjednika izabrana je Merjema Srna, studentica Mašinskog fakulteta, za sekretara Ismir Halać, student Pravnog fakulteta te za Studenta pravobranioca Elma Redžović.

Usvojena je i odluka o udruživanju u Uniju studenata Federacije Bosne i Hercegovine, za koje su istakli da je zajedničko studentsko entitetsko tijelo, sa ostalim krovnim studentskim organizacijama javnih univerziteta. U SPUS-u se nadaju da će ovo tijelo biti formirano čim prije.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!