Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu dobio novog predsjednika

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) je dobio novo rukovodstvo. Za novog predsjednika je izabran Faruk Dević, student Pravnog fakulteta.


spus nove slike imenovanje

Kako su saopćili iz SPUS-a, sjednica Skupštine na kojoj je izabrano novo rukovodstvo je održana jučer u skladu s epidemiološkim mjerama.

Novoizabrani predsjednik je poručio da će se boriti za bolji status koji studenti, kako je naveo, zaslužuju i poboljšanje kvaliteta obrazovnog procesa.

Kao zaključak Skupštine je predložio hitnu uspostavu nastavnog procesa za studente na medicinskoj grupaciji, zakonsko rješavanje problema nagrađivanja najboljih studenata i zabranu pranja diploma te konačno donošenje Zakona o studentskom standardu u Kantonu Sarajevo.

faruk devic spus nov
Faruk Dević

Za zamjenika predsjednika izabrana je Merjema Srna, studentica Mašinskog fakulteta, za sekretara Ismir Halać, student Pravnog fakulteta te za Studenta pravobranioca Elma Redžović.

Usvojena je i odluka o udruživanju u Uniju studenata Federacije Bosne i Hercegovine, za koje su istakli da je zajedničko studentsko entitetsko tijelo, sa ostalim krovnim studentskim organizacijama javnih univerziteta. U SPUS-u se nadaju da će ovo tijelo biti formirano čim prije.