Studentski dan u Banjaluci: Mogućnosti studiranja u Francuskoj

Drugu godinu za redom Campus France Bosne i Hercegovine, Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini i Francuski institut u BiH organizuju Studentski dan na kojem će se predstaviti brojni francuski univerziteti.


Francuski institut u BiH

Studentski dan će ove godine biti održan 6. novembra 2015. godine od 10 do 16h u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS u Banja Luci, a manifestaciju će otvoriti njena ekselencija Claire Bodony, Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini.

Zašto odabrati Francusku? Francuska kao peta najveća svjetska ekonomska sila godišnje prima preko 270.000 stranih studenata i treća je destinacija za studiranje po izboru studenata iz cijelog svijeta. Velika ponuda studija na svim nivoima (Bachelor, Master, PhD) na francuskom i engleskom jeziku, niski troškovi školarine i međunarodno priznate i cijenjene diplome jedan su od razloga zašto odabrati Francusku za svoje studije.

Studentski dan u Banja Luci jedan je u nizu ovakvih događaja koji se svake godine održavaju u zemljama Balkana (Bugarska, Srbija, BiH, Crna Gora), a koji za cilj imaju promociju francuskih visokoškolskih ustanova, studijskih programa i mogućnosti stipendiranja. Ovaj događaj jedinstvena je prilika da sadašnji i budući studenti dobiju sve informacije vezane za francuski sistem visokog obrazovanja, organizaciju i troškove studija, mogućnosti stipendiranja i brojnim drugim aspektima studentskog i svakodnevnog života u Francuskoj.

Predstavnici brojnih univerziteta predstaviti će studije ekonomije, menadžmenta, političkih nauka, novinarstva, međunarodnih odnosa, francuskog jezika i književnosti, mašinstva i inžinjerstva i moći će, direktno, dati odgovore na pitanja vezana za studiranje na tim univerzitetima.

Studentski dan u Banjaluci Mogućnosti studiranja u Francuskoj

Pored francuskih univerziteta na Studentskom danu će biti prisutno i nekoliko bugarskih visokoškolskih ustanova koje nude programe studiranja na francuskom jeziku. U sklopu ovog događaja studenti i svi zainteresirani će imati priliku da saznaju više o stipendijama Vlade Francuske, Erasmus + i Univerzitetske Agencije Frankofonije (AUF).

Više informacija na sljedećim linkovima:

(STUDOMAT.ba)