Studenticu napao bizon: Zaletio se i bacio je u zrak četiri metra

Šetala je s prijateljicom te su se popele na brdo i naišle na usamljenog mužjaka bizona koji je pasao travu.


studentica
Foto: Daily Mail

Britanska studentica koja je krenula na jednogodišnje putovanje SAD-om tvrdi da je sretna što je živa nakon što je bizon nasrnuo na nju, probio joj je bedro i bacio ju četiri metra u zrak, prenosi Daily Mail.

Advertisements

Amelia “Mia” Dean, 19-godišnja studentica, ostala je paralizirana i trenutno se oporavlja u bolnici u Južnoj Dakoti nakon što joj je životinja od 900 kilograma oštetila femoralnu arteriju u lijevom bedru.

Situacija je mogla biti još gora, jer je divlja zvijer, jedna od njih 1300 u rezervatu Državnog parka Custer, stajala tačno pored Amelijine glave. Srećom, prijateljica ju je hrabro povukla podalje od bizona.

– Sjećam se da sam osjetila pritisak na kuku, da mi je kuk bio gurnut unatrag i sjećam se osjećaja letenja u zraku te padanja na glavu. Čudo je da sam uopće preživjela do dolaska hitne pomoći, a kamoli da sam uspjela sačuvati život i nogu, rekla je Dean za lokalnu televiziju KOTA TV.

– Ne mogu hodati bez hodalice ili štaka. Ne mogu hodati daleko, samo nekih 20 metara, ispričala je Amelia.

Na dan napada Amelia je šetala rezervatom u društvu svoje prijateljice i njegovog psa. Popele su se na brdo i naišle na usamljenog mužjaka bizona koji je pasao travu. Navodno, odlučili su zaobići bizona i nastojali su ga ne ometati prije nego što se vrate na stazu. U tom je trenutku životinja prestala pasti i počela jurišati prema Ameliji. Njezini roditelji Michael i Jacqueline ispričali su da je Amelia šokirano utihnula i bizon se zaustavio tačno ispred nje.

Advertisements
1 3
Foto: Daily Mail

– Zurili su jedno u drugo nekoliko sekundi prije nego što je bizon pojurio naprijed, probio je rogom u lijevo bedro i bacio je tri do četiri metra u zrak, prepričali su bizaran slučaj.

– Kada je pala na tlo, Mia je bila nepokretna, nije mogla pomaknuti svoju krvareću nogu, a bizon je huktao ravno preko nje dok su mu noge bile uz njezinu glavu neko vrijeme, rekli su.

Od napada prije sedam sedmica, Amelia je ostala paralizirana s oštećenjem živca ispod lijevog koljena. Liječi se u Rapid Cityju u Južnoj Dakoti, a u posjetu su doletjeli njezini roditelji Matthew i Jacqueline kako bi bili uz nju.

Gospodin i gospođa Dean trenutno prikupljaju 140 hiljada funti za prebacivanje svoje kćeri u kliniku Mayo u Rochesteru na specijalističko liječenje. Ameliji je taj koban dan bio tek drugi u SAD i bila je primljena na studij na Sveučilištu u Edinburghu.

Njezini su roditelji dodali:

 – Mia je Engleskinja i dok je njezino putno osiguranje do sada platilo premosnicu femoralne arterije, ali odbijaju platiti čak samo prvi pregled njezine ozljede živca kod specijaliste. Klinika Mayo, bolnica svjetske klase u području perifernih živaca, ujedno i vrlo nišnom području, prihvatila je Miju.