Studentici u domu ukraden top: Kradljivici je ostavila poruku od koje će protrnuti

Krađe u domu nisu rijetkost.


66897 kuhinja1
Foto: MojFaks, screenshot via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava", ed. in Pixlr

Krađa, iako krivičnodjelo, česta je pojava u studentskim domovima stoga ni ne čudi što se u grupama stanara domova često objavljuju informacije o ukradenim loncima, kašikama i viljuškama, fenovima, donjem rublju, peškirima, pa čak i vrijednijim stvarima poput laptopa ili bicikala.

Advertisements

“Sitne” krađe studenti uglavnom ne prijavljuju jer ne postoji baš realni scenarij u kojem bi Uprava doma pronašla lopova i glumila detektiva kad se radi o čarapi ili majici, no kada se radi o “težim” krađama kojima se otuđe novac, torbice, laptopi ili mobiteli, obično se savjetuje studente da slučaj prijave policiji, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Krađe u domu nisu rijetkost

Nedavno je na Facebook grupi Studentski dom “Stjepan Radić” – “Sava” osvanula šaljiva objava u kojoj se studentica, stanarka Prvog paviljona obraća drugoj sustanarki, na temelju pretpostavke da je otuđila njen top. U njemu sustanare informiše o tome da joj je ukraden sportski top poznate sportske marke i to sa sušila koje se nalazilo je u zajedničkim prostorijama. Stanarku kradljivicu “počastila” je ljutitom porukom i željom da se ova krađa pretpostavljenoj kradljivi odradi na jedan dio tijela.

Advertisements
c9a4c Slikamala
Ljutita poruka stanarke koja je ostala bez topa. Foto: screenshot via Facebook@Studentski dom “Stjepan Radić” – “Sava”

Čini se da je studentica morala izbaciti svoju ljutnu pisanom porukom i prigodnim crtežom koje je nalijepila na zid. Njena je objava izazvala preko 1200 reakcija sustanara.

Kako bi se ovakve stvari izbjegle, studenti također trebaju brinuti o sigurnosti domskih prostorija. Uvijek je poželjno zaključavati vrata sobe u kojoj stanujete, bez obzira što se i dalje zadržavate u domu ili čak na svom spratu u zajedničkim prostorijama kao i pripaziti na zaključavanje ulaznih vrata samog paviljona, kao i vrata na požarnim stubama. No, kako se čini iz mnogobrojnih primjera, čini se da je poželjno što je više imovine držati i čuvati u sobi, a što manje ostavljati bez nadzora u zajedničkim prostorijama kako ne bi “dobila noge”.