Studentice na krovu University Hotel Dorrah kreirale svoju oazu mira: Pogledajte kako izgleda

Planirane su razne edukacije i zabavni sadržaj koji će se upravo moći realizovati na krovu University Hotel Dorrah.


dorrah
Foto: Tuzlanski.ba

Neformalna grupa United koja djeluje unutar University Hotel Dorrah zajedno sa djevojkama iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja svečano je otvorila svoju oazu mira, ljubavi i prjateljstva.

Projekt je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice u okviru Fonda za mlade. Podrška se realizuje kroz projekt -“Naša zajednica je naša odgovornost”, kojeg Fondacija uz podršku USAID-a provodi u okviru programa Snaga lokalnog.

krov dorrah.jpg6
Foto: Tuzlanski.ba

Studentice i srednjoškolke su prostor ispunili raznim crtežima, posebno se ističe i japanska trešnja, a tu su i drugi motivi prirode. Također tu su i razne kombinacije žute i zelene boje, a neizostavni detalj je cvijeće. Lounge je izrađen od europaleta kojeg su djevojke kreirale kroz edukativne i zabavne radionice. Pored europaleta, kutak lounga obogaćen je dekorativnim materijalima, piše Tuzlanski.ba.

IMG 7745 vert
Foto: Tuzlanski.ba

Kroz naš zajednički rad osnažili smo timski i poduzetnički duh mladih djevojaka. Ostvarili smo direktan uticaj na socijalizaciju, jačanje zajednice, stvaranje novih prijateljstava i podrške, kazala je članica neformalne grupe United i jedna od realizatorica projekta Alema Bahtić.

krov dorrah.jpg88
Foto: Tuzlanski.ba

Ovo je tek prva stepenica, a u nastavku ove saradnje planirane su razne edukacije i zabavni sadržaj koji će se upravo moći realizovati na krovu University Hotel Dorrah.

krov vert
Foto: Tuzlanski.ba