Studentica se rolala i zabila u bočnu stranu automobila: Sud odlučio da je ona kriva za nesreću

Studentica proglašena krivom jer se kao pješakinja kretala na rolama na pješačkom prelazu


roller skating outdoor
Foto: Envato

Studentica Katarina (22) proglašena je krivom jer je izazvala prometnu nesreću na rolama. U julu prošle godine u Karlovcu udarila je u automobil, uzrokovala materijalnu štetu i zadobila tjelesne povrede. Sada mora platiti 1.600 kuna kazne i 150 kuna troškova postupka.

Prema pravomoćnoj presudi, studentica Katarina je izazvala nesreću u julu prošle godine u Mačekovoj ulici u Karlovcu. Krećući se na koturaljkama na pješačkom prelazu udarila je u automobil i izazvala materijalnu štetu, piše srednja.hr.

Udarila je u bočnu stranu automobila

U jednom trenutku stupila je na pješački prelaz te je udarila u desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljala Marijana. U prometnoj nesreći Katarina je zadobila tjelesne povrede, dok je na osobnom automobilu nastala materijalna šteta, navodi se u presudi kako prenosi danica.hr.

Nesreći je svjedočio Tomislav koji je vidio djevojku kako leži na pješačkom prijelazu. Bila je ošamućena i tekla joj je krv iz nosa.

Rekla mi je da je boli lijeva strana tijela, nakon čega sam pozvao hitnu pomoć koja je došla vrlo brzo. U vrijeme kada sam tu djevojku zatekao na nogama je imala koturaljke, ali nisam vidio kako se nesreća dogodila, ispričao je Tomislav.

-Bilo je puno stakla koje se prosulo i po mojoj djeci

Marijana, vozačica osobnog automobila koji je sudjelovao u nesreći je rekla da je vozila u koloni s dvoje maloljetne djece na stražnjem sjedalu. Uočila je djevojku koja se na koturaljkama kretala vrlo brzo i zatim na pješačkom prijelazu snažno udarila tijelom u bočnu stranu Marijaninog automobila.

Staklo na prednjim vratima mi je puklo te je u unutrašnjosti vozila bilo puno stakla koje se prosulo i po mojoj djeci. Djevojka je pala, a ja sam zaustavila vozilo i pozvala policiju, a sjećam se da je pješak pozvao odmah hitnu, rekla je Marijana.

Mora platiti 1.600 kuna kazne

Katarina s s tim nije složila i istaknula je da se vozačica nije zaustavila na mjestu nesreće.

Ona je prednjom stranom vozila udarila u mene, i to u unutrašnju stranu desne noge i retrovizorom po boku. Srušila sam se na asfalt, a ona se nije zaustavila na mjestu nesreće, nego tek kod kafića Hollywood i nije izlazila iz automobila, rekla je Katarina.

Ipak sutkinja je nakon pregleda dokaza zaključila da je za nesreću kriva Katarina koja se kao pješakinja kretala na rolama na pješačkom prelazu što je zabranjeno. Mora platiti 1.600 kuna kazne i 150 kuna sudskih troškova. Šteta na automobilu iznosi oko 1.000 kuna, ali tu štetu vozačica može naplatiti samo putem privatne tužbe.