Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se, kaže, za psihičko i fizičko zdravlje djece.

Na 27. izboru za titulu najljepše takmičilo se 16 djevojaka, a pobjednica je Andrea Erjavec. Ona će predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom decembra održati u El Salvadoru. Titulu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Arijana Podgajski.

U top 5 najljepših ušle su i Mihaela Posavec (19), Polina Mytko (27), Sara Garac (22) i Lucciana Ćebo (19). Prva pratilja je Lucciana, a druga Sara, dok je titulu Miss simpatičnosti osvojila Paola Kliba (21).

Interes za ovogodišnjim takmičenjem za Miss Universe Hrvatske bio je velik, a među takmičarkama bile su brojne studentice, profesorice, pa čak i magistrica matematike.

Upoznajte studentice koje se bore za titulu Miss Universe Hrvatske

 – Prijavilo se preko 400 djevojaka iz cijele Hrvatske. Selekcijom je odabrano Top16 koje su ušle u finale izbora Miss Universe Hrvatske 2023. Sve su redom obrazovane mlade djevojke, neke još studiraju i kao takve imaju uticaj na mlađe generacije radeći na malim projektima s mogućnostima pozitivnih promjena, rekla je Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije MUH, prije samog izbora.

 – Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama. Pravi su razlog zašto su baš one odabrane kao ambasadorice svojih zemalja jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu, dodala je Delač.

Ko je Andrea Erjavec?

Andrea je 23-godišnja studentica iz Perušića. Visoka je 178 centimetara te studira razrednu nastavu na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja. Kako je ranije rekla, ponosna je na svoj rad na tome da postane bolja verzija sebe, na svoj emocionalni razvoj i sposobnost suočavanja s novim izazovima te na upisu na željeni fakultet.

Voli biti u pokretu i iskoristiti vrijeme na najkvalitetniji način, družiti se s porodicom i prijateljima, otići u pozorište ili muzeje. Ranije je trenirala i košarku. Smatra da je kretanje i održavanje fizičkog zdravlja vrlo važno. Mišljenja je da bismo svi u svijetu trebali imati pristup obrazovanju, informacijama i resursima kako bismo se mogli aktivno uključiti u društvene procese i stvoriti pozitivne promjene u svijetu.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se, kaže, za psihičko i fizičko zdravlje djece, jer smatra da je to jedan od najvećih problema s kojim se djeca suočavaju. Također, smatra da je važno ulagati u obrazovanje i osnaživanje roditelja kako bi mogli pružiti kvalitetnu njegu i podršku djeci u svim aspektima njihovog života, piše Index.hr.