Studentica pomogla beskućniku, a poruka koju je ostavio joj je slomila srce

Jednostavno dobro djelo nas ne košta puno, ali nekome može biti sve na svijetu.


studentica beskucnik poruka 747x420 2
Foto: Facebook

Ponekad život postane toliko pun svega da se skoncentrišemo samo na sebe i zaboravimo se zaustaviti i pogledati ko je to još oko nas. Međutim, samo minuta koju posvetimo u pomaganju drugima može imati jako velik uticaj na njihove živote.

Casey Fisher, studentica koja je ujutro prije fakulteta stala kupiti kafu, a potom je imala susret sa beskućnom kojem je odlučila ukazati malo dobrote.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kada je krenula u Dunkin’ Donuts primijetila je beskućnika kako sjedi pokraj ceste pjevajući, dok je brojao sitniš.

Vidjela je da je ušao u prodavnicu i počeo brojati sitniš koji je imao kako bi vidio što može kupiti. Casey je pokušala započeti razgovor s njim, ali je primijetila da nije baš raspoložen za razgovor. No to ju nije zaustavilo.

Donijela mu je kafu i pecivo te ga je pitala da sjedne s njom. Tada se on počeo otvarati.

Rekao mi je mnogo o tome kako su ljudi većinom jako drski i loši prema beskućnicima, kako ga je droga pretvorila u osobu koju mrzi, kako je izgubio mamu zbog raka, a nikada nije upoznao oca te kako samo želi biti nekko na koga bi njegova majka bila ponosna, rekla je Casey.

Saznala je da se zove Chris te ga je opisala kao „jednu od najiskrenijih osoba“ koje je ikada upoznala. Casey je uskoro shvatila da treba krenuti ako želi stići na predavanje na vrijeme. Dok se pripremala za polazak, Chris ju je zamolio da pričeka jer joj nešto želi napisati.

Nakon što je nešto napisao na stari račun, dao je zgužvani papir Casey, ispričao se za svoj rukopis, nasmijao se i otišao. Nakon što je izašao, Casey je otvorila poruku i gotovo se rasplakala.

Htio sam se ubiti danas, ali zbog tebe sada neću. Hvala ti, predivna osobo, napisao je Chris u poruci.

Samo je jednim malim djelom dobrote Casey spasila život tom čovjeku. Ovo je zaista predivan podsjetnik na dobro koje možemo učiniti sa samo malo ljubavi i dobrote. Jednostavno dobro djelo nas ne košta puno, ali nekome može biti sve na svijetu, prenosi Novizivot.net.