Studentica očistila neurednu sobu svoje cimerice i video podijelila na TikToku

Viralni TikTok video studentice koja čisti sobu svoje cimerice podijelio internet.


nered

Viralni video objavljen na TikToku prikazuje djevojku Sam koja svojoj cimerici Jenni čisti kupaonicu, usisava podove i pere veškako bi joj pomogla u teškom i stresnom periodu života.

Video je, očekivano, podijelio javnost i izazvao mnoštvo oprečnih reakcija i komentara, prenosi Mojfaks.dnevnik.hr.

TikTokerica Sam Smithburger snimila je neurednu sobu cimerice prije čišćenja. Kako je pojasnila, ovakav nered posljedica je stresa kroz koji cimerica trenutno prolazi.

 – Moja cimerica preopterećena je u zadnje vrijeme. Sluša 6 predavanja, radi 2 posla, stažira i doživjela je totalku u svom automobilu, pojasnila je.

 – Stoga sam odlučila počistiti njenu sobu kako bi se mogla pošteno naspavati, dodala je.

Prostorija je toliko zakrčena odjećom i stvarima da je teško zamisliti da bi se iko u njoj mogao opustiti ili odmoriti.

Zatim se bacila na posao. Oprala je kupatilo, usisala podove, oprala prljavi veš i sve to ovjekovječila u videu dužine 59 sekundi koji je podijelila sa svijetom (ili barem zajednicom TikTokera). No, video je postao viralan na više platformi pa ga je samo na Twitteru pogledalo više od 12 miliona ljudi.

Reakcije su oprečne: neki smatraju da je cimerica zapostavila svoj dio kućanskih poslova te da bi trebala biti organiziranija u njihovom rješavanju, ali i životu općenito, dok drugi hvale Sam i smatraju da svima u životu treba takva prijateljica i cimerica. Treći pak napominju da je snimanje cimericine sobe zadiranje u njenu privatnost.