Studentica fizike sa UNSA: “U HUB-u ko uči, na ispitu se ne muči”

Pročitajte šta studentica Emina misli o učenju HUBu.


emina hub homework
Foto: Facebook

Upoznajte HUB članicu i fizičarku, Eminu Huko, studenticu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Emina je vrijedna HUB volonterka i uvijek pomogne da se HUB aktivnosti održe bez problema. Inače, ona ima i drugu ulogu u HUB-u, a to je da bude #studybuddy mačku Asimu, jer njoj često nije jasno nešto i onda Asim uskoči da joj objasni.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Zašto fizika?

 – Još od osnovne škole su me zanimale prirodne nauke, naročito fizika. Nakon završene medicinske škole, boljeg upoznavanja sa samom medicinom i saznanja da na odsjeku za Fiziku postoji podusmjerenje Medicinska radijaciona fizika, bilo kakva dilema je bila razrješena i znala sam da je to ono što želim da studiram.

Fizika za mene predstavlja pojam drugačijeg pogleda na svijet. Bez obzira što neke stvari izgledaju nejasno i neshvatljivo, zahvaljujući fizici sve ima smisla i za svaki problem ima rješenje.

Želja mi je baviti se naukom i naučno istraživačkim radom u svim oblastima fizike, a naročito medicinskom fizikom, kazala je Emina.

Zašto učiti u HUBu?

 – U HUBu je super okolina, vlada jedna opuštena atmosfera su kojoj je lakše učiti. Tu sam upoznala svog najboljeg prijatelja Asima koji svako učenje učini zanimljivim.

Poruka svim budućim studentima je da pronađu ono što vole i čime se žele baviti u životu, da dolaze sa osmijehom i užitkom na predavanja te da svakodnevno proširuju svoje znanje. Naravno, da postanu dio HUB porodice jer ‘u HUB-u ko uči, na ispitu se ne muči’.