Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku 81. sjednice dala nalog Sarajevogasu da uspostavi dotok gasa do Unis Energetike kako bi fakulteti u okviru Kampusa koji se griju putem ovog distributera gasa dobili isporuku toplotne energije.

Izmirenje dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu treba da dogovore Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS i članice Univerziteta koje koriste ove usluge grijanja. Prethodnih dana su se studenti i profesori grijali na kvarcne peći, prenosi portal Klix.ba.

Vlada Kantona je danas zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo da za školsku 2014/2015. godinu omogući pravo na besplatno školovanje unutar vlastitih pozicija, odnosno u okviru sredstava predviđenih za visoko-školske ustanove, djeci šehida i poginulih branioca, djeci ratnih vojnih invalida i dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja upisanih na visokoškolske ustanove, kao redovnim i samofinansirajućim studentima, kao i prednost prilikom upisa.

U realizaciju ovoga zaključka bit će uključeni, pored navedenog ministarstva, i Ministarstvo finansija i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

[divider]

> Facebook: Univerzitet u Sarajevu – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta!

[divider]

(Klix.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.