Studenti Turizma na kreativan način obogaćuju turističku ponudu BiH

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održana je još jedna u nizu kreativnih radionica u organizaciji Studija Turizma.


Studenti Turizma na kreativan način obogaćuju turističku ponudu BiH

Gosti predavači su bili predstavnici slovenske organizacije PiNA (Vid Tratnik, Ema Weixler), čiji se koncept bazira na cjeloživotnom učenju i integrisanom pristupu obrazovanju. Kroz dvosatnu radionicu studenti su imali priliku mnogo toga naučiti, nadopuniti vlastita znanja i vještine iz oblasti menadžmenta, upoznati se sa preferencijama i zahtjevima tržišta, te kreirati vlastite biznis ideje u oblastima razvoja atraktivnih i inovativnih turističkih proizvoda koji će obogatiti turističku ponudu Grada Mostara, regije, države.

– Ovom prilikom, u svoje ime i u ime svojih kolega/ica, želim se zahvaliti gostima predavačima i nevladinoj organizaciji PiNA što su sa nama nesebično podijelili dijelić svog znanja i još važnije kroz praktične vježbe nas upoznali sa stilovima vodstva, važnosti timskog rada i razvijanja interpersonalnih vještina. Oduševljena sam samim konceptom izvođenja radionice koja će mi zasigurno pomoći u kreiranju biznis plana koje ja i moje kolege, pod mentorstvom doc. dr. Irme Dedić, implementiramo koncem maja mjeseca. Baš kao i prethodne radionice, ovaj projekat je bilo predivno iskustvo za nas i potvrda da je Studij Turizma pravi izbor prilikom upisa studija, izjavila je Medina Pelja, studentica I godine.

– Zadovoljstvo studenata organizacijom i implementacijom kreativnih radionica vođenih od strane stručnjaka iz različitih oblasti, partnera i prijatelja Studija Turizma, obavezuje nas i dodatno motivira da nastavimo sa organizacijom istih, te koristimo priliku da najavimo narednog gosta Studija, moderatora kreativne radionice iz oblasti Hotelskog menadžmenta, gosp. Marwan Ragheba – generalnog menadžera hotela Mariott Mostar, navodi se u saopćenju menadžmenta Studija.

(STUDOMAT.ba)