Studenti Turizma na kreativan način obogaćuju turističku ponudu BiH

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održana je još jedna u nizu kreativnih radionica u organizaciji Studija Turizma.


Gosti predavači su bili predstavnici slovenske organizacije PiNA (Vid Tratnik, Ema Weixler), čiji se koncept bazira na cjeloživotnom učenju i integrisanom pristupu obrazovanju. Kroz dvosatnu radionicu studenti su imali priliku mnogo toga naučiti, nadopuniti vlastita znanja i vještine iz oblasti menadžmenta, upoznati se sa preferencijama i zahtjevima tržišta, te kreirati vlastite biznis ideje u oblastima razvoja atraktivnih i inovativnih turističkih proizvoda koji će obogatiti turističku ponudu Grada Mostara, regije, države.

Advertisements

– Ovom prilikom, u svoje ime i u ime svojih kolega/ica, želim se zahvaliti gostima predavačima i nevladinoj organizaciji PiNA što su sa nama nesebično podijelili dijelić svog znanja i još važnije kroz praktične vježbe nas upoznali sa stilovima vodstva, važnosti timskog rada i razvijanja interpersonalnih vještina. Oduševljena sam samim konceptom izvođenja radionice koja će mi zasigurno pomoći u kreiranju biznis plana koje ja i moje kolege, pod mentorstvom doc. dr. Irme Dedić, implementiramo koncem maja mjeseca. Baš kao i prethodne radionice, ovaj projekat je bilo predivno iskustvo za nas i potvrda da je Studij Turizma pravi izbor prilikom upisa studija, izjavila je Medina Pelja, studentica I godine.

Advertisements

– Zadovoljstvo studenata organizacijom i implementacijom kreativnih radionica vođenih od strane stručnjaka iz različitih oblasti, partnera i prijatelja Studija Turizma, obavezuje nas i dodatno motivira da nastavimo sa organizacijom istih, te koristimo priliku da najavimo narednog gosta Studija, moderatora kreativne radionice iz oblasti Hotelskog menadžmenta, gosp. Marwan Ragheba – generalnog menadžera hotela Mariott Mostar, navodi se u saopćenju menadžmenta Studija.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!