Studenti, prijavite se na takmičenje i osvojite od 500 do 1500 KM

Tri najbolja rješenja biće nagrađena novčanim nagradama u vrijednosti od: 1. mjesto – 1.500 KM, 2. mjesto – 1.000 KM i 3. mjesto – 500 KM.


Good idea concept
Ilustracija: Envato

Nakon uspješno organizovanog Vispak Innovation Challengea u oktobru 2018. godine, Vispak ponovo organizuje takmičenje za mlade i studente, te nastavlja rad sa onima koji su spremni za stvarne poslovne izazove.

Prošlogodišnje takmičenje odgođeno zbog pandemije se nastavlja ove godine sa novim izazovima i prilikama za mlade.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vispak Innovation Challenge je takmičenje namijenjeno mladim inovatorima od 18 do 25 godina. Ono pruža mogućnost studentima i mladim ljudima da, kroz inovativan pristup stvarnim poslovnim slučajevima, predstave sebe, steknu nova praktična znanja, poslovne kontakte, razviju prezentacijske vještine ali i osvoje vrijedne novčane nagrade.

 – Cilj takmičenja je i razviti poslovne vještine studenata na konkretnim izazovima jedne od vodeće domaćih kompanija kroz sjajnu priliku timskog rada, kreiranja i prezentiranja vlastitih inovacija i uspostave poslovnih kontakata sa menadžerima, tehnolozima i poslovnim ljudima iz drugih branši, istakla je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak.

Za učešće na ovogodišnjem Vispak Innovation Challenge-u potrebno je okupiti tim od tri osobe, odabrati jedan od dva poslovna slučaja; “Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe”, u kojem je potrebno ponuditi inovativan prijedlog u budćnosti kategorije kafe ili “Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak”, gdje je potrebno ponuditi kretivnu kampanju za obilježavanje 50-tog rođendana Vispaka i Vispak proizvoda. Nakon odabira slučaja pravi se koncept na izazove u smjeru inovativnog djelovanja, te je potrebno snimiti kratki video koji prezentuje ideju i postaviti ga na Youtube kanal.

Prijave i slanje rješenja moguće je vršiti do 07.06.2021.

Finale takmičenja Vispak Innovation Challenge održat će se 18.06. 2021. u kompaniji Vispak, gdje će svoje inovativne ideje prezentovati osam grupa koje uđu u finale takmičenja.

Tri najbolja rješenja poslovnih slučajeva kompanija Vispak dd Visoko nagrađuje novčanim nagradama u vrijednosti od: 1. mjesto – 1.500 KM 2. mjesto – 1.000 KM 3. mjesto – 500 KM

Kroz selekcijski proces najbolji takmičari će dobiti priliku za jedinstveno praktično iskustvo u jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u BiH, sa mogućnošću daljeg profesionalnog razvoja i angažmana, uz mentorstvo stručnjaka kroz studentsku praksu, pripravnički angažman, dodatne edukacije i seminare. Detaljne informacije možete dobiti na challenge@vispak.ba ili putem www.challenge.vispak.ba.

U videu možete pogledati kako je to izgledalo na prvom takmičenju Vispak Innovation Challenge.