Prijavite se na međunarodni projekat posvećen povećanju cyber sigurnosti studenata

Naučit ćete osnovna pravila o zaštiti informacija na svojim mobitelima, kompjuterima i društvenim mrežama.


cyber edukacije

Na Univerzitetu u Sarajevu se od 10.05. do 10.06.2021. godine realizuje realizuje međunarodni projekat organizacije Civilian Research and Development Foundation uz podršku U.S. Department of State, usmjeren ka povećanju cyber sigurnosti njegovih studenata_ica.

Advertisements

Zašto se realizuje projekat?

Svakih 39 sekundi na svijetu se dešava cyber napad, a broj prijavljenih cyber krivičnih djela od početka pandemije je povećan za 300%.

Ko može učestvovati u projektu?

Studenti/ce Univerziteta u Sarajevu.

Od čega se sastoji projekat?

Advertisements

Projekat ima dva dijela:

  • Online kurs o cyber sigurnosti. Kurs je vrlo kratak i traje oko 90 minuta. Sastoji se od deset kratkih modula, ankete – zapažanja polaznika kursa o njegovom kvalitetu i kratkom testiranju vašeg znanja. Test se može polagati tri puta, ukoliko niste zadovoljni ostvarenim uspjehom. Na kraju, organizator vam dostavljam certifikat na vašu email adresu. Prvi dio projekat realizuju studenti_ce samostalno, u period od 10.05. do 10.06.2021. godine.
  • Sesija za pitanja i odgovore. Po okončanju perioda za pohađanje kursa, između 10. i 20.06.2021. godine bit će organizovana kratka Q&A sesija na kojoj ćemo razgovarati o cyber sigurnosti, o kursu i vašim iskustvima sa online sigurnošću.

Kako učestvovati?

Posjetite ovu web stranicu i registrujte se. Pohađajte jednosatni kurs, bilo kada između 10.05. i 10.06.2021. godine. O datumu i terminu Q&A sesije bit ćete informisani naknadno.

Zašto učestvovati?

Naučit ćete osnovna pravila o zaštiti informacija na svojim mobitelima, kompjuterima i društvenim mrežama. Identificirat ćete izvorište lažnih vijesti i najčešće greške koje prave pojedinci u digitalnom svijetu. Naučit ćete kako izbjeći digitalne prevare.

Za dodatne informacije, kontaktirajte: n.mutfic@pfsa.unsa.ba ili h.iseric@pfsa.unsa.ba.