Studenti novinarstva iz BiH imaju priliku objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim novinama na svijetu

Svi studiji novinarstva na svijetu pate od iste boljke – puno teorije, a malo prakse.


sum tv 1068x801 1 1
Foto: SumTV

Studenti novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru imaju priliku objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim dnevnim novinama u Europi: pariški L'Équipe, madridska Marca i milanska La Gazzetta dello Sport.

U sklopu izbornog kolegija Sportsko novinarstvo koji se izvodi na prvoj godini diplomskoga Studija novinarstva studentima je omogućeno pisanje tekstova na internetskim portalima ovih novina.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na kolegiju surađuju demonstratorica, projekt koordinatorica i sportska novinarka AIPS-a Azra Isić, viša asistentica Marija Bago i nositelj kolegija docent dr. sc. Miroslav Vasilj.

Demonstratorica Isić ističe kako je ovaj vid suradnje omogućen preko AIPS-a te da je suradnja jedinstvena u ovom dijelu Europe zbog toga što niti jedno sveučilište, niti jedan fakultet, niti jedan studij novinarstva u BiH i susjednim zemljama nema ovu mogućnost.

Docent Vasilj naglašava kako svi studiji novinarstva na svijetu pate od iste boljke – puno teorije, a malo prakse.

 – Mi na ovoj našoj mikro razini pokušavamo to ispraviti na način da osim suradnje s domaćim medijima, koja nam je iznimno važna, surađujemo preko AIPS-a i s najuglednijim sportskim svjetskim medijima.

AIPS – Međunarodno udruženje sportskih novinara je profesionalno tijelo koje predstavlja međunarodne sportske medije, s više od 9.500 članova širom svijeta, a član je i docent Vasilj.