Studenti iz Bihaća žele javnosti približiti prirodne ljepote Unsko-sanskog kantona

Cilj je da studenti svoju teoriju, odnosno znanja koja su stekli pretvore u praksu.


Snimka zaslona 2022 05 25 224358
Foto: Cazin.net

Sad već tradicionalna Sedmica turizma Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, kao i svake, bit će organizovana i ove godine. Studenti prve godine, na čelu sa profesoricom doc.dr. Elvirom Ćatić-Kajtazović u okviru kolegija Osnovi menadžmenta pripremaju program koji će se prvenstveno odnositi na predstavljanje našim građanima svih čari i ljepota koje možemo pronaći pod okriljem Unsko-sanskog kantona.

Sedmica turizma predstavlja virtuelni turistički vodič čija svrha jeste da javnosti približi prirodne ljepote Unsko-sanskog kantona, predstavljanje prirodnog potencijala, turističke atrakcije i aktivnosti kao i destinacije za odmor i relaksaciju. Da bismo iskoristili svoje slobodno vrijeme, uživali, provodeći ga sa svojim najmilijima nije potrebno ići, ne izvan granica naše države Bosne i Hercegovine.

Cilj Sedmice turizma jeste isključivo da studenti svoju teoriju, odnosno znanja koja su stekli pretvore u praksu, te da ih na taj način i prošire i uz to nezaboravno druženje koje imaju sa svojim kolegama.

Stoga vas studenti pozivaju da pođete s njima kroz sedmičnu avanturu koja će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 30.05. Otvaranje Sedmice turizma-Kulturološke znamenitosti;
  • 31.05. Prirodne ljepote;
  • 01.06. Gastronomija i tradicija;
  • 02.06. Turističke aktivnosti i statistički podaci o turizmu, čime bi i završili ovu malu avanturu, prenosi Cazin.net.