Studenti iz BiH ukrstili stavove i ideje s kolegama iz Srbije i Slovenije

Studenti imali priliku da učestvuju u radionicama i debatama o raznim temama.


studenti 3
Foto: Nezavisne

Studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) i Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci (UNIBL) učestovali su na 14. regionalnom seminaru studenata političkih nauka, koji je održan na Zlatiboru od 5. do 8. marta.

Oni su, kako navodi Ljubiša Aćimović, predsjednik Kluba studenata FPN-a, tokom ova četiri dana imali priliku da učestvuju u radionicama iz oblasti digitalnih komunikacija, o energetskim i klimatskim promjenama kao i predavanjima na temu novi treći put i region i svijet u Bajdenovoj eri.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Uvodnu reč imao je rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, koji je istakao da ovaj seminar ima veliki značaj u povezivanju ljudi i utemeljivanju zajedničkih stavova i ideja ovih fakulteta koji na svoj način društvenom angažovanošću doprinosi ugledu Univerziteta, rekao je Aćimović.

Dodaju da su u saradnji s Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, FPN-om i UNIBL obezbijedili još jedno iskustvo propraćeno značajnim predavanjima i nezaboravnim zabavama.

Rastko Vučić, predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta, rekao je da je četrdeset studenata iz Banjaluke i više od 400 kolega iz Beograda i Ljubljane boravilo četiri dana na Zlatiboru, a u okviru kojih su imali nekoliko predavanja o dnevnopolitičkim temama, debate, noćne i dnevne žurke i druge aktivnosti.

 – Lično sam prezadovoljan održanim putovanjem i organizacijom. Nadam se i budućoj saradnji Kluba studenata političkih nauka i Studentskog saveza Pravnog fakulteta, koja će se manifestovati kroz studentsku posjetu Beogradu i slično, rekao je Vučić za “Nezavisne”.

Branko Ružić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, svečano je uručio sertifikate najboljim polaznicima i zahvalio svim učesnicima.