Studenti i profesori UNSA snimili „Sarajevo ljubavi moja“ na znakovnom jeziku

Ovo je bio još jedan od načina da Univerzitet u Sarajevu pokaže svoju opredijeljenost za stvaranje jednakih uslova za pristup i aktivno sudjelovanje u visokom obrazovanju.


unsa
Foto: Youtube

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva, Univerzitet u Sarajevu odlučio je pokloniti svom gradu video spot pjesme „Sarajevo ljubavi moja“ na znakovnom jeziku.

Video spot je snimljen u okviru „Škole znakovnog jezika“, koju je realizirao Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu u partnerstvu sa međunarodnom organizacijom UNICEF.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – “Škola znakovnog jezika” okupila je veliki broj studenata i akademskog osoblja Univerziteta u Sarajevu, a ovo je bio još jedan od načina da Univerzitet u Sarajevu pokaže svoju opredijeljenost za stvaranje jednakih uslova za pristup i aktivno sudjelovanje u visokom obrazovanju. Zbog velikog interesovanja Škola će se nastaviti realizirati i u narednom periodu. Video spot je snimljen zahvaljujući Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu i voditeljici Škole gospođi Jasminki Proho. Sretan rođendan, Sarajevo, poručili su kreatori, piše N1.