Boračke stipendije dobila 444 studenta iz Zenice

Studenti prve godine studija dobit će stipendiju u iznosu od 1.000 KM, dok će studenti ostalih godina dobiti stipendiju u iznosu od 1.400 KM.


stipendije
Foto: Zenica.ba

U Velikoj sali Grada Zenica upriličena je podjela rješenja za studente koji su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u studijskoj 2022/2023. godini.

Studentima koji su prisustvovali ovom događaju, rješenja su uručili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U studijskoj 2022/2023. godini 444 studenta s područja Grada Zenica su ostvarila pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona.

Gradonačelnik Kasumović je čestitao studentima koji su dobili stipendiju i naveo:

 – Poštovani studenti, na vama je budućnost i ovog grada i ove države. Nemojte svoju karijeru, niti budućnost graditi u inozemstvu. Završite svoje školovanje i ostanite ovdje. Posvetite se svojim profesionalnim izborima i nemojte za profesionalni angažman moliti predstavnike bilo koje političke stranke. Uvijek se usavršavajte i budite najbolji u onome što ste izabrali, jer će vas u tom slučaju svi htjeti.

Ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica je pohvalio trenutnu saradnju Vlade ZDK i Grada Zenica.

 – Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona provelo je oglas o dodjeli stipendija studentima – braniocima i članovima njihovih porodica za studijsku 2022./2023. godinu. Na nivou Zeničko-dobojskog kantona ovu stipendiju je dobilo ukupno 1732 studenta, a najviše studenata je iz Zenice, njih 444. Za studente iz Zenice ćemo izdvojiti nešto više od pola miliona KM. Ove godine, a što je novina u odnosu na prethodnu je da je visina stipendija povećana za 200 KM. Studenti prve godine studija dobit će stipendiju u iznosu od 1.000 KM, dok će studenti ostalih godina dobiti stipendiju u iznosu od 1.400 KM, istakao je ministar Sirovica.

Ministar Sirovica je dodao da će stipendiju dobiti svi studenti koji su ispunili uslove konkursa.