fbpx

Studenti i akademsko osoblje Master studija „Međunarodni zločini, konflikt i kriminologija“ VU Univerziteta u Amsterdamu u posjeti Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA

Dana 15. aprila 2022. godine studenti i akademsko osoblje Master studija „Međunarodni zločini, konflikt i kriminologija“ Pravnog fakulteta VU Univerziteta u Amsterdamuposjetili su Univerzitet u Sarajevu - Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.


Tokom posjete upoznali su svakodnevni život studenata na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Imali su priliku informisati se o nastavnom procesu i praktičnim aktivnostima kao što su kriminalističke metodike, streljaštvo i forenzika, te naučnim aktivnostima kao što je rad Instituta „CriminalEast“ i naučnog časopisa „Kriminalističke teme“.

Advertisements

Posjetu je okončao asistent Mirza Buljubašić prezentacijom, zasnovanom na empirijskim istraživanjima, „Počinitelji ratnih zločina, pravosudni odgovor i izvršenje krivičnih sankcija“.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!