Student raznio dio studentskog doma: Pokušao napraviti raketno gorivo na šporetu

Neimenovani student je pokušao da na šporetu u spavonici napravi raketno gorivo.


w 54514890 e1645620859181 1
Foto: Simela Pantzarti

Nakon što je neuspjeli pokušaj jednog studenta u američkoj državi Juta doveo do toga da spavaonica bude razorena i 22 njegovih kolega izgubi smještaj, policija je poručila studentima sa Univerziteta Brigam Jang da “svoje eksperimente zadrže u laboratorijama”.

 – Kada je neimenovani student pokušao da u spavonici napravi raketno gorivo „kućne izrade“ na šporetu, zapaljiva smjesa je iznenada eksplodirala i stvorila vatrenu loptu, navodi se u saopštenju policije na Facebooku, prenosi Guardian.

 – Vatra izazvana eksplozijom je zahvatila zidove i tavanicu u okolini šporeta, a intenzivna toplota je pokrenula sistem protivpožarnih prskalica, dodaje se u saopštenju.

Vatrogasci su obezbijedili mjesto na kom je došlo do incidenta i ugasili vatru.

Na fotografijama koje je objavila policija vidi se garež izazvana eksplozijom i vatrom na kuhinjskim elementima, zidovima i plafonu.

Dnevna soba je preplavljena sa nekoliko centimetara vode iz protivpožarnih prskalica.

Srećom niko nije povrijeđen. Međutim, 22 stanara spavaonice morala su da budu premještena u drugi dio studenstkog doma pošto su, kako navodi policija, požar i poplava izazvani kuhinjskim hemijskim eksperimentom rezultirali velikim oštećenjima na zgradi.

Kako je saopšteno, slučaj „raketnog čoveka“ je dio aktivne istrage.

-Pozivamo studente da budu svjesni okolnosti koje ih okružuju i da na vrijme razmotre kakve bi potencijalne posljedice njihovi postupci mogli da imaju ne samo po njih same već i po ostale, poručili su iz policije.