18-godišnjak po imenu Micah (@oneofakidd na TikTok-u) podijelio je video obilaska svog studentskog doma krajem februara.

18-godišnjak po imenu Micah (@oneofakidd na TikTok-u) podijelio je video obilazak svog studentskog doma krajem februara. Klip je odmah privukao desetine hiljada pregleda.

Hakirao sam stari požarni alarm, pa sada radi ovo, piše u Micahovom videu.

To je samo najnoviji video o redizajn studentskih domova koji se široko širi na TikToku. Krajem prošle godine, student je napravio ogromno potkrovlje koje štedi prostor u svojoj studentskoj kući, a koje su mnogi upoređivali sa spavaćom sobom iz TV emisije Drake & Josh.

U Micahovom slučaju, viralni trenutak je odmah izazvao pitanja o tome kako je uspio izvesti takav podvig partijsko-centričnog inženjeringa. Srećom, TikToker je dao objašnjenje.

@oneofakidd Reply to @amur108 This is how I made my dorm emergency party button! Follow for more stuff like this! #arduino #party #partymode #partybutton #fun #college #dormlife #dorm #collegelife #fyp #foryou #technology #firealarm #python ♬ Buttercup – Jack Stauber

Micah počinje objašnjavanjem da je svoja svjetla kupio na Amazonu, a zatim ih povezao na RM Mini — neku vrstu kompaktnog univerzalnog daljinskog upravljača.

Zatim je kupio stari požarni alarm na Amazonu i spojio ga na Arduino Nano, malu, programabilnu ploču. Konačno, Micah je napisao kompjuterski program koji reaguje na alarm tako što pojačava njegovu muziku, stavlja u red robotski glas, uključuje svoj projektor i aktivira svjetla putem Amazon Alexa komande.

Posljednji dodir? Prilagođeni digitalni znak koji glasi: “Neka zabava počne.”

Komentatori su imali dosta komplimenata za Micahovu sobu.

Ti si legenda, napisao je jedan korisnik.

Drugi su se šalili da Micah mora biti diplomirani inženjer. Međutim, kako je rekao u komentarima na svoj video, on zapravo studira video produkciju.