Student na ruku tetovirao COVID potvrdu: Pogledajte kako ulazi u McDonalds

Pogledajte kako, uz pomoć tetovaže, ovaj student ulazi u McDonalds.


Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot

Svi koji posjeduju potrvdu, znaju kako je to: ulaziš u Poštu? Vadi mobitel. Ideš u klub? Potvrda. Ovom je studentu možda dosadilo stalno vađenje mobitela/printane potvrde pa sada kad ulazi u lokal ili prostor u kojemu je potvrda obavezna, samo podigne rukav.

Naime, talijanski student Andrea Colonetta ljetos je postao senzacija na internetu, nakon što je na TikToku i Instagramu ponosno pokazao svoju novu tetovažu – QR kod EU digitalne COVID potvrde tetovirane na unutrašnjem dijelu lijeve ruke.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nije mu dugo trebalo da dođe do dovoljno velike popularnosti da ga zamijete i mediji, kojima je naglasio da je dobio obje doze. U Italiji, kao i kod nas, postoje mjere koje traže predočenje propusnica od svojih građana za ulazak u određene objekte ili na određena mjesta. Njihov Green Pass svojevrsna je talijanska verzija klasične EU digitalne COVID potvrde.

Colonetta je dao izjavu za njihove lokalne novine, Corriere della Calabria, o motivima za ovu tetovažu.

 – Ovo je sigurno nešto posebno, htio sam biti drugačiji od drugih, izjavio je.

Naravno da je internet ubrzo “napravio svoje” pa su ovaj mladić i njegova tetovaža poslali viralni hit, no, kako kaže, njegovi roditelji nisu bili zadovoljni izborom uzorka za tetoviranje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gabriele Pellerone (@gabrielepellerone)

S druge strane, na Instagram profilu tattoo artista koji ga je i tetovirao ipak stoji drugačije objašnjenje iza njegove odluke.

 – Tetovirani Green Pass je uspio, a činio se kao šala, stoji u opisu pod fotografijom.

 – Ovo je ironičan način prisjećanja na razdoblje totalne zbunjenosti, trenutak koji će zauvijek ostati neizbrisiv, i za mene i za njega. Hvala svima, piše u opisu fotografije.

Ljetos su društvenim mrežama kružili i video-isječci i fotografije kojima Andrea pokazuje da tetovaža doista “prolazi” kao potvrda, pa, nakon što ju skeniraju na ulazima lokala i restorana, dobije zeleno svjetlo za ulazak te se normalno kreće uokolo pomoću nje, prenosi Moj Faks.