Svi studenti ugasili kamere na Zoom predavanju, pripremili iznenađenje koje je dirnulo profesora

Studenti su odlučili pripremiti iznenađenje za svog profesora.


Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

S obzirom na to da u posljednje dvije godine nikome nije bilo lako, a posebno studentima i profesorima koji su morali svoju nastavu u kratkome roku prilagoditi virtualnom okruženju, poruka podrške i lijepa riječ puno znače.

Od početka pandemije, cijeli se obrazovni sistem u vrlo kratkome roku morao iz klasičnih predavaonica prebaciti u one virtualne. I dok se znanstvenici bore s mutacijama virusa, bolnice s velikim brojem pacijenata, vlade s uvođenjem mjera kako bi ublažili gospodarsku i ekonomsku krizu, profesori se bore s novim načinom predavanja.

Svi smo svjesni činjenice kako je virtualna nastava dokazala da velik broj profesora nije bio dovoljno informatički pismeno, pa su se oni morali još nositi i s problemima ovladavanja informatičkom tehnologijom, a uz to, voditi relativno normalnu nastavu. Isprva smo se smijali memeovima inspiriranima tehničkim pogreškama i nedostavcima online nastave, a potom su na red stigli najbolji izgovori studenata za izostajanje s predavanja, poneka “scena za odrasle”, te savjeti kako izbjeći nastavu domišljatim trikovima…

Uz spomenuto, mnogo se studenata žalilo kako profesori nemaju razumijevanja prema njima pa se često činilo da su narušeni dobronamjerni odnosi i komunikacija između profesora i studenata. No, kada studenti vide koliko se neki njihovi profesori trude i daju sve od sebe kako bi im prenijeli znanje za bolju budućnost, onda to i obznane profesorima, pa im i zahvale.

Zahvale profesorima koji se trude – širom svijeta

Nedavno je NowThis objavio skup videa koji su postali trend širom svijeta. Studenti su odlučili porukama podrške i zahvale zahvaliti svojim profesorima na trudu i vremenu koje ulažu kako bi im nastava bila i dalje dobra s obzirom na sve okolnosti.

 – Je li ovo neka nova cool stvar koju svi radite? Da svi ugasite kamere?, upitao je stariji profesor svoje studente na jednom predavanju.

 – Čuo sam da to drugi rade. Da svi isključe kamere, pa čak i profesori, nastavlja objašnjavati profesor čija je kamera jedina bila uključena.

 – Ozbiljno? Jesam li ja kriv za to da su vam kamere isključene?, upitao je u nevjerici.

Students Surprise Their Teachers with Messages of Gratitude on Zoom

We’re not crying, you’re crying 😭❤️

Objavljuje NowThis u Ponedjeljak, 22. studenoga 2021.

 – Pa, doktore Brown, odlučili smo nešto napraviti, oglasila se jedna studentica, i dalje iza isključene kamere, koja je potom zamolila svoje kolege da krenu. Svi su studenti iste sekunde uključili kamere i pokazali rukom ispisane poruke zahvale za svog profesora.

 – Ljudi, rasplakat ćete me, rekao je profesor koji nije mogao suzdržati suze.

Potom se i rasplakao pa je brisao suze ispod naočala nakon što je vidio jedan ovako lijep način zahvale svojih studenata.

Nakon što je ovaj dirljiv video ugledao svjetlo dana, nije trebalo dugo da i ostali studenti i učenici istu stvar naprave za svoje profesore i nastavnike. Reakcije nastavnika i profesora ubrzo su postale viralne.

 – Ovo je najljepša stvar ikada, kazao je jedan koji se potrudio i fotografirati ekran svojih učenika.

 – Ovo je prekrasno, uljepšali ste mi večer. Ok, nema završnog ispita, svi imate maksimalan broj bodova, šalio se drugi i odmahivao rukom.

Bez obzira na mnogobrojne tenzije koje nas okružuju, informacije koje nas rastužuju ili straše, ponekad je dovoljna samo jedna riječ zahvale kako bismo u svom poslu i obavezama nastavili dalje, uz jednak, pa možda i snažniji, trudi i napor, prenosi Moj Faks.