Stipendije za studijski boravak na Harvardu

Fondacija Nieman organizuje plaćeni boravak na Univerzitetu Harvard za medijske radnike širom svijeta u trajanju od dvanaest sedmica tokom 2016. godine.


Nieman fondacija

Riječ je o stipendiji koju finansiraju zajedno Fondacija Nieman i Fondacija Knight, a namijenjena je novinarima, programerima, dizajnerima, medijskim analitičarima i drugima koji su zainteresovani za razvijanje novih poslovnih modela i inovativnih programa koji bi mogli unaprijediti novinarstvo u cjelini.

Kandidati ne moraju imati praktično novinarsko iskustvo, ali je potrebno da demonstriraju na koji način bi njihov boravak na Harvardu mogao doprinijeti razvoju novinarstva u budućnosti.

Svaki izabrani kandidat/kinja imaće priliku da kroz maksimalno 12 nedjelja boravka na Harvardu predstavi i unaprijedi svoj projekat.

Fondacija Nieman već blizu 80 godina obezbjedjuje dugoročne stipendije za novinare širom svijeta, a ovo je četvrti put da se kandidati pozivaju na kratkoročni boravak. Svi kandidati/kinje moraju tečno govoriti, čitati i pisati engleski jezik.

Krajnji rok za prijavu na program je 31. oktobar 2015. godine.

Dodatne informacije: nieman.harvard.edu

(UIS)