Stipendije za studente historije: Geremek program stipendiranja u Belgiji

Otvoren je poziv za podnošenje prijava za Gerenek program stipendiranja. Dobrodošle su prijave iz cijelog svijeta.


12.01.2019. 14:32

Stipendije se dodjeljuju iz oblasti historije ili srodnih disciplina.

Ove stipendije će biti dodijeljene uspješnim kandidatima koji potiču iz bilo koje države. Program će finansirati Evropski parlamet u čast profesora Bronislava Geremeka. Namijenjena je svršenim studentima historije koji žele da svoje dalje studije kombinuju sa evropskim studijama, kao i studentima srodnih disciplina koji žele da studiraju historiju u interdisciplinarnom evropskom kontekstu. Srodne discipline su: međunarodni odnosi, politikologija, regionalne studije, historija umjetnosti, teologija, klasične studije, savremeni jezici i književnost.

Ova stipendija je namijenjena svršenim studentima istorije ili neke srodne discipline koji žele da prate master program iz Interdisciplinarnih evropskih studija tokom akademske godine 2019/2020.

Prijave se podnose putem ovog linka. Rok za podnošenje prijave je 16. januar 2019.

(STUDOMAT.ba)

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.