Stipendije Univerziteta Twente za master studij

Univerzitet Twente (University of Twente) u Holandiji nudi oko 30 stipendija za jednu godinu master studij za studente iz evropskih država, kako članica Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora, tako i onih koje to nisu.


The University Twente Univerzitet

Radi se o Univerzitetu koji nudi studijske programe iz društvenih, tehničkih i prirodnih nauka, te koji je poznat po doprinosu ekonomskom i društvenom razvoju Holandije i šire. Stipendije su ponudjene za više od 20 raznovrsnih studija, medju kojima su i komunikologija, primjenjena matemafika i fizika, gradjevina, te zdravstveni studiji, ali i nanotehnologija.

Vrijednosti stipendija kreću se od 6 do 25 hiljada eura za jednu godinu master programa, zavisno uglavnom od studija.

Od studenata se zahtjevaju odlični rezultati tokom prvog ciklusa studija, konkretno minimalni prosjek ocjena od 7,5, kao i IELTS ili TOEFL diploma o poznavanju engleskog jezika.

Studij počinje u septembru 2016, a prijave se mogu podnijeti do 31. marta.

Ono što je bitno naglasiti je da je, za prijavu za stipendiju, potrebno da već do 15. marta (privremeno) upišete odredjeni studijski odsjek Univerziteta Twente.

Univerzitet nudi mogućnost dobijanja i stipendije za drugu godinu master studija, čija bi vrijednost bila jednaka onoj za prvu, za što je potrebno zadovoljiti odredjene uslove na prvoj godini.

Prijave se podnose online, a u obrazac je potrebno upload-ovati i tražene dokumente.

Dodatne informacije: www.utwente.nl

(UIS)