Stipendije od 11.400 eura za upis na ugledni američki koledž RIT/ACMT

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je konkurs za dodjelu četiri stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na stručne preddiplomske studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).


Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je konkurs za dodjelu četiri stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na stručne preddiplomske studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).

Advertisements

Stipendije se odobravaju za sve četiri akademske godine, a pokrivaju 50% troškova školarine: jedna stipendija od 11.400 eura za upis na preddiplomski stručni studij Međunarodno poslovanje (Zagreb), jedna stipendija u iznosu od 11.400 eura za upis na preddiplomski stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), te dvije stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb), piše portal Klix.ba.

Advertisements

Rok za prijavu je 14. juni

Na konkurs se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijave na konkurs primaju se najkasnije do petka, 14. juna 2013. godine, a za prijavu je potrebno popuniti obrazac za prijavu. Ispiti će se održati u Sarajevu i Mostaru.

Svi prijavljeni kandidati pristupit će ispitu iz matematike i engleskog jezika te intervjuu. Ispiti i intervjui održavat će se u nedjelju 16. juna u Sarajevu (Hotel Radon Plaza, Džemala Bijedića 185) te u ponedjeljak, 17. juna u Mostaru (hotel Bristol, Mostarskog bataljona bb). Četiri kandidata koji na konkursu, koji se održava na osam lokacija, postignu najbolje rezultate ostvarit će pravo na stipendije.

Više o Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju

Sva predavanja su na engleskom jeziku, a nastavni plan i program usklađeni su sa standardima jednog od vodećih američkih univerziteta RIT.

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) osnovana je 1997., kao podružnica jednog od najuglednijih privatnih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama, Rochester Institute of Technology (Rochester, New York), te kao prva privatna visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj.

RIT/ACMT studentima dodjeljuje dvije diplome, američku diplomu od Rochester Institute of Technology i hrvatsku od Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju. S međunarodno priznatom američkom diplomom RIT-a diplomanti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem svijeta.

Visoki standardi obrazovanja

Programi i nastavni planovi visoke škole u potpunosti su usklađeni s visokim standardima obrazovanja američkog univerziteta Rochester Institute of Technology. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po savremenim američkim programima, a mnogi predavači američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u. Kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Visok postotak zapošljavanja

Kroz program razvoja karijere i stručnu praksu u tvrtkama, RIT/ACMT već od prve godine studija studente priprema za uspješan izlazak na tržište rada te na izazove i uvjete koji ih očekuju u stvarnom poslovnom svijetu. Rezultat tih nastojanja su statistike koje govore kako otprilike 80% diplomanata RIT/ACMT-a pronađe posao u prva tri mjeseca po završetku studija.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail: admissions@acmt.hr, +385(0)1 643 9100 / +385(0)20 433 000 ili posjetite ovaj link.

(Klix.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!