Stipendije od 11.400 eura za upis na ugledni američki koledž RIT/ACMT

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je konkurs za dodjelu četiri stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na stručne preddiplomske studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).


logoRITACMT 1

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je konkurs za dodjelu četiri stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na stručne preddiplomske studije: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).

RIT ACMT stipendijeStipendije se odobravaju za sve četiri akademske godine, a pokrivaju 50% troškova školarine: jedna stipendija od 11.400 eura za upis na preddiplomski stručni studij Međunarodno poslovanje (Zagreb), jedna stipendija u iznosu od 11.400 eura za upis na preddiplomski stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), te dvije stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb), piše portal Klix.ba.

Rok za prijavu je 14. juni

Na konkurs se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kandidati koji su već upisani na neku drugu visokoobrazovnu instituciju i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Prijave na konkurs primaju se najkasnije do petka, 14. juna 2013. godine, a za prijavu je potrebno popuniti obrazac za prijavu. Ispiti će se održati u Sarajevu i Mostaru.

Svi prijavljeni kandidati pristupit će ispitu iz matematike i engleskog jezika te intervjuu. Ispiti i intervjui održavat će se u nedjelju 16. juna u Sarajevu (Hotel Radon Plaza, Džemala Bijedića 185) te u ponedjeljak, 17. juna u Mostaru (hotel Bristol, Mostarskog bataljona bb). Četiri kandidata koji na konkursu, koji se održava na osam lokacija, postignu najbolje rezultate ostvarit će pravo na stipendije.

Više o Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju

Sva predavanja su na engleskom jeziku, a nastavni plan i program usklađeni su sa standardima jednog od vodećih američkih univerziteta RIT.

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) osnovana je 1997., kao podružnica jednog od najuglednijih privatnih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama, Rochester Institute of Technology (Rochester, New York), te kao prva privatna visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj.

RIT/ACMT studentima dodjeljuje dvije diplome, američku diplomu od Rochester Institute of Technology i hrvatsku od Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju. S međunarodno priznatom američkom diplomom RIT-a diplomanti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem svijeta.

Visoki standardi obrazovanja

Programi i nastavni planovi visoke škole u potpunosti su usklađeni s visokim standardima obrazovanja američkog univerziteta Rochester Institute of Technology. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po savremenim američkim programima, a mnogi predavači američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u. Kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Visok postotak zapošljavanja

Kroz program razvoja karijere i stručnu praksu u tvrtkama, RIT/ACMT već od prve godine studija studente priprema za uspješan izlazak na tržište rada te na izazove i uvjete koji ih očekuju u stvarnom poslovnom svijetu. Rezultat tih nastojanja su statistike koje govore kako otprilike 80% diplomanata RIT/ACMT-a pronađe posao u prva tri mjeseca po završetku studija.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail: admissions@acmt.hr, +385(0)1 643 9100 / +385(0)20 433 000 ili posjetite ovaj link.

(Klix.ba)