Stipendije britanske fondacije “British Scholarship Trust” za 2013/14. godinu

Britanska fondacija British Scholarship Trust svake godine nudi stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine za postdiplomske programe.


Britanska fondacija “British Scholarship Trust” svake godine nudi stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine za postdiplomske programe. Stipendije, u trajanju od jednog do tri mjeseca, su namijenjene istraživanjima iz svih naučnih oblasti na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

U akademskoj 2013/14. godini Fondacija dodjeljuje stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine upisani u postdiplomskim programima u Bosni i Hercegovini i imaju manje od 30 godina.

Konačnu selekciju vrši Fondacija, a jedini kriterij u toj selekciji je kvalitet rada pojedinca i mogućnost da će moći postići značajan napredak tokom svog kratkog boravka u Velikoj Britaniji.

Fondacija nudi samo kratke boravke, uglavnom od 1 do 3 mjeseca, te ne pokriva troškove školarine.

Više podataka o stipendijama kao i formulare za aplikaciju na engleskom jeziku možete pronaći na web stranici fondacije.

Prijave izvršiti najkasnije do 24. februara 2014. godine.

(cerk.info)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X