Šta to smeta djevojkama kod muškaraca, šta a muškarcima kod djevojaka?

Kao što postoje navike koje smetaju muškarcima kod djevojaka, tako postoje i one koje nisu primamljive pripadnicama nježnijeg spola. Pročitajte koje su to navike.


uleti veze

Postoje neke situacije i ponašanja koja smetaju djevojkama kod pripadnika jačeg spola. Laži nikad nemaju opravdanje niti postoje “male bezazlene laži”. Žene ne žele imati ništa s muškarcima koji se služe lažima.

Pročitajte još neke stvati koje smetaju djevojkama kod muškaraca, a zatim i ono što muškarcima smeta kod žena.

Žurba

Žene ne vole kada muškarci počinju pričati o ljubavi već na drugom sastanku. Potrebno je vrijeme za upoznavanje, nema potrebe za žurbom.

Nemojte se dovesti u situaciju da samo pričate o sebi, naučite i slušati. Ako to ne učinite, neće biti iznenađenje ukoliko žena ode od vas. Nijedna žena ne želi izlaziti s muškarcem koji sve svoje tajne otkrije na prvom sastanku.

Nedostatak ambicija

Ne pokazujte znakove ljenosti i nedostatka ambicija, hobija i strasti prema stvarima koje volite. Takav stav će predstavljati negativne poene. Pomiješani signali su također greška jer žene žele znati da li ste zainteresovani da je upoznate ili ne. Niko ne voli da se igrate njihovim osjećajima i nepotrebno oduzimate vrijeme.

Neovisnost

Potrudite se da budete neovisni, jer žene ne žele muškarca kojem treba “dadilja”. Imajte svoj stav i mišljenje o svemu, iznesite ga u razgovoru, ženama je to privlačno.

Higijena

Pazite na zadah. vodite računa o higijeni i zdravlju.

Šta smeta muškarcima kod žena?

Sa druge strane, postoje neke navike djevojaka koje su posebno odbojne muškarcima. Dok žene takve situacije smatraju uobičajenima i kategoriziraju ih kao sasvim “nevine” radnje, muškarci ih takvima uopće ne vide.

Previše šminke

Muškarci vole prirodne žene. Iako će malo make-upa samo istaknuti tvoju ljepotu, pritom ne treba pretjerivati. Nemoj izgledati kao druga osoba, ostani svoja i samo malo istakni dijelove lica na koje si ponosna.

Previše sunčanja ili samotamnjenja

I taman ten povezan je sa šminkanjem jer ponovo znači da nije prirodno. Ne vole vidjeti ekstremno taman ten koji je još k tome zarađen u studiju ili preparatima za samotamnjenje.

Pretjerivanje s alkoholom

Samokontrola je naš prijatelj pa ako se kraj tebe nalazi momak na kojeg si bacila oko, nemoj baš tada pretjerati s alkoholom. Zapravo, nemoj nikad pretjerati. Možda te potakne saznanje da je muškarcima odbojno vidjeti ženu koja nije dovoljno odgovorna da se kontolira dok pije alkohol.

Pretjerano pušenje

Puno muškaraca puši i mnogima nije odbojno ako im se žena pridruži, štoviše, možda im je upravo to privlačno. Ali većini muškaraca, osobito onima koji ne puše, ne sviđa se ako žena puši previše.

Psovke i divljaštvo

Muškarca će uvijek prije privući dama nego “divljakuša s ulice”. Elegancija, dostojanstvenost i pristojan vokabular puno su im privlačniji od vulgarnih riječi i psovki.

Žena se previše trudi da bude slatka

Slatko tepanje i igranje uvojcima kose znak je nezrelosti i nije slatko. Muškarci zapravo ne vole da žena neprestano glumi damu u nevolji jer samo ispada nesposobna i neprirodno slatka.