Šta radite Ze, aman ljudi Ze: Zoran Kesić o javnom nastupu ministra Arnela Isaka

"Ovaj ZE čovjek je čak izjavio da živi u ZE kući."


zoran kesic

U emisji “Talk show” na OBN televiziji gostovao je i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak (A-SDA). Arnel Isak je bio i kandidat za gradonačelnika Zenice na proteklim izborima. Kada je krenula epidemiološka kriza sa koronavirusom, Isak je postao i komantant Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

Mladi ministar zbog izjava u emisiji postao predmet ismijavanja

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Učešće mladog ministra u ovoj emisji i njegove izjave postale su hit na društvenim mrežama i pokrenule lavinu komentara. Tema emisije bili su mladi ministri, među kojima je bio i Isak, koji je zbog svog bivšeg Youtube kanala nazvan i “Shisha king (kralj šiše)”. Naime, prije nego što se počeo baviti politikom mladi Isak imao je Youtube kanal na kojem je objavljivao klipove spravljanja nargile na razne načine.

Na sebi svojstven način, ministru Isaku nekoliko minuta je posvetio i Zoran Kesić u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem.

Ministar Arnel Isak nakon prozivki: Šta sam ja toliko progriješio, stvarno ne znam kakve kardinalne greške sam napravio?

– Nisam očekivao toliki pritisak javnosti, ali kad se zna ko je sve to ‘iskopo’ nakon svega što sam uradio za Zenicu i ne čudi me. Tri godine sam u politici, tokom kojih sam uradio dobre stvari za Zenicu, koje mnogi nisu za 30 godina bavljenja politikom. Imamo gradonačelnika grada Zenice, koji je obnašao sve funkcije u BiH, koji je platio da to ide sve tim tokom i sve ostale koji su ga u tome podržali. Napadaju me, jer sam se počeo isticati po radu. Tražili su sekundu i eto dobili su to, rekao je Isak.