Šta o vama kaže indijski horoskop

Indijski horoskop je najstariji na svijetu, ima 12 znakova koji su po vremenu označavanja slični ovom na koji smo navikli. Znakovi se zovu “rasi”, a razlika je u načinu mjerenja.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Indijska astrologija je najstariji sistem astrologije u svijetu koja se znatno razlikuje od zapadnog sistema. Indijska astrologija koristi sazviježđa. Ovaj sistem daje potpuno drugačiji grafikon u odnosu na onaj koji koriste zapadni astrolozi. Indijska astrologija se zasniva na datumu, mjestu i vremenu rođenja.

Također Indijski horoskop se znatno razlikuje od kineskog horoskopa, koji se zasniva na godini rođenja, a smatraju da godina rođenja ukazuje na izvjesnu fazu.

Porijeklo indijske astrologije

Indijska astrologija je nastala u drevnoj Grčkoj civilizaciji, i ona definiše stvarne osobine pojedinca, bračne usklađenosti i budućnosti, a sve to na osnovu pozicija planeta, vremena i mjestu rođenja.

Autentičnost indijskog horoskopa

Za indijski horoskop se vjeruje da je najstariji sistem astrologije u svijetu. Veoma je autentičan i za njegovo predviđanje se vjeruje da je izuzetno precizno. Pošto se zasniva na osnovu trenutnih sazviježđa, smatra se da je ovo najrasprostranjeniji sistem astrologije širom svijeta.

Mesh 21.3 – 20.4.

Vladajuća planeta ovog znaka je Mars. On mu daje avanturistički duh. Rođeni u ovom znaku uglavnom su vođe timova, vole da izdaju naredbe i brinu se za svoje podređene. Glavne osobine koje pripadnike ovog znaka vode naprijed su hrabrost i neustrašivost.

Mesh je avanturista, impulsivan, pun energije, iskren i direktan. Ali, jako je tvrdoglav i brzo se uvrijedi. Pripadnike ovog znaka često muče vrtoglavice, pate od krvarenja iz nosa i skloni su migrenama. Dobri su sportisti, vojnici, istraživači ili ljekari. Njegov idealan partner bili bi Vrisha ili Kanya.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X