SPUS: “Osuđujemo nemaran odnos prema studentima, degradiranje studenata UNSA”

SPUS će organizovati javne rasprave na kojima će svi studenti imati pravo i mogućnost da iskažu svoje stavove i mišljenja.


UNSA
UNSA

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu oglasio se povodom degradiranja studenata u Sarajevu.

Objavu SPUSa prenosimo vam u cjelosti:

“Uprkos zahtjevima studenata, kontinuiranim i argumentovanim naglašavanjem degradirajućih i diskriminirajućih članova Zakona koji će dovesti Univerzitet u stagnaciju, a studentski standrad u ugroženu poziciju, Skupština KS je na današnjoj sjednici usvojila pomenuti Nadrt Zakona o visokom obrazovanju i javnu raspravu u trajanju od 45 dana

Na pomenutoj sjedinici, Predsjednik SPUS-a Faruk Dević je još jednom naglasio opasnost donošenja ovakvog zakona, međutim studentski glas je ostao bez podrške skupštinske većine.

U narednim danima ćemo sve studente informisati o javnim raspravama koje će sprovesti Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, a na kojima će svi studenti imati pravo i mogućnost da iskažu svoje stavove i mišljenja.

Ovim putem čvrsto ističemu i osuđujemo nemaran odnos prema studentima, degradiranje studenata Univerziteta u Sarajevu, te podsticanje na Zakon koji ne ide u korist studenata.”

Predsjednik SPUS-a kritikovao ministricu: “Ovakav stepen nepoštovanja prema studentima nije bio čak ni u…”