Richard Branson, izvršni direktor Virgin Group
Richard Branson, izvršni direktor Virgin Group

Britanski poslovni magnat, investitor i filantrop Richard Branson nikada nije bio zainteresiran za školu, a u šesnaestoj godini odlučio je prekinuti školovanje i pokrenuti magazin “Student”. Britanski Telegraph piše kako mu je direktor škole rekao da će ili završiti u zatvoru ili postati milioner.

U muzičkoj industriji mišljenje Simona Cowella veoma je važno. Ipak Simon, koji je danas uspješna TV ličnost, producent i filantrop nije uvijek bio na vrhu. Srednju školu napustio je u šesnaestoj godini i počeo raznositi poštu u kompaniji svog oca. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća napustio je taj posao i osnovao muzičku kuću. Imao je nekoliko krakotrajnih uspjeha u nekoliko kompanija dok nije izgradio svoje ime, a danas zarađuje oko 80 miliona dolara godišnje.

Drew Barrymore je danas veoma uspješna glumica i producentica, a školu je napustila u trinaestoj godini zbog rehabilitacije. Sa tri godine je ušla u glumačku industriju i imala je veoma turbulentno djetinjstvo. Bez obzira na sve to, osnovala je produkcijsku kuću “Fower Films”i postala UN-ova ambasadorica borbe protiv gladi Svjetskog programa za hranu (WFP).

Pjevačica, autorica, poduzetnica i TV ličnost Cheryl (poznata i kao Cheryl Cole) bila je užasan student, često se svađala s profesorima i uglavnom su je izbacivali s časova. Slavu je stekla skoro preko noći u televizijskom takmičenju “Popstars: The Rivals” zahvaljujući kojem je postala članica grupe Girls Aloud.

Uspješni komičar Russell Brand izbačen je iz internata jer je u svojoj pronađen s djevojkom. Jedan profesor rekao mu je da je “gubitak vremena”. Nakon toga je studirao na Italia Conti Akademiji dramskih umjetnosti i njegovi profesori su primjetili da je bio talentovan. Međutim, izbačen je jer je počeo eksperimentisati s drogama. S ovisnošću se borio veći dio karijere, a danas je jedan od najpoznatijih britanskih komičara.

Jedna od najtraženijih hollywoodskih glumica Cameron Diaz napustila je školu u šesnaestoj godini kako bi se posvetila karijeri modela.

Američkog filmskog reditelja, trostrukog dobitnika Oscara i finansijski najuspješnijeg filmadžije u historiji Stevena Spielberga tri puta su odbili primiti u školu za filmsku umjetnost Univerziteta Južne Kalifornije. Ipak, to nije spriječilo njegov uspjeh.

(Klix.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.