Studentice Ekonomskog fakulteta Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić svoju ideju pretvorile su u stvarnost i hrabro zakoračile u svijet biznisa.

Nakon što je ideja o zdravim slasticama bila prepoznata od strane Fondacije Mozaik, koja je studentima obezbijedila sredstva za testiranje prototipa njihovih proizvoda, studentice su odlučile da još snažnije krenu naprijed i da realiziraju svoju ideju.

Zdrave slastice su 100% prirodni proizvodi, namijenjeni osobama s razvijenom intolerancijom na gluten, laktozu i šećer, djeci i odraslima, sportistima i svima onima koji žele živjeti zdravim načinom života.

Sama ideja nastala je kao rezultat prepoznavanja potrebe za proizvodima koji će svima pružiti slatki užitak, a pritom mnogima pomoći da lakše prevaziđu određene zdravstvene probleme  s kojima su suočeni.

Kako studenti poručuju „Slatko više nije grijeh!“, zato ih kontaktirajte i uvjerite se da zdrave slastice zaista postoje.

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.