Slatko više nije grijeh: Studentice predstavile projekat “Zdrave slastice”

Slastice koje proizvode studentice Ekonomskog fakulteta predstavljene su građanima Mostara, a degustacija zdravih slatkiša održana je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u prizemlju Mepas Malla.


Zdrave slastice

Studentice Ekonomskog fakulteta Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić svoju ideju pretvorile su u stvarnost i hrabro zakoračile u svijet biznisa.

Nakon što je ideja o zdravim slasticama bila prepoznata od strane Fondacije Mozaik, koja je studentima obezbijedila sredstva za testiranje prototipa njihovih proizvoda, studentice su odlučile da još snažnije krenu naprijed i da realiziraju svoju ideju.

Zdrave slastice 2

Zdrave slastice su 100% prirodni proizvodi, namijenjeni osobama s razvijenom intolerancijom na gluten, laktozu i šećer, djeci i odraslima, sportistima i svima onima koji žele živjeti zdravim načinom života.

Sama ideja nastala je kao rezultat prepoznavanja potrebe za proizvodima koji će svima pružiti slatki užitak, a pritom mnogima pomoći da lakše prevaziđu određene zdravstvene probleme  s kojima su suočeni.

Kako studenti poručuju „Slatko više nije grijeh!“, zato ih kontaktirajte i uvjerite se da zdrave slastice zaista postoje.

(STUDOMAT.ba)