Učesnici su imali priliku pokazati svoje jezičke vještine u tri nivoa “Evropskog referentnog okvira” A2, B1 i B2.

Prvo mjesto osvojila je Sarah Nuhić u kategoriji B2, Sara Zulić bila je najbolja u kategoriji B1, te su na taj način ostvarile plasman na ‘’Internacionalnu olimpijadu njemačkog jezika 2018“ koja će se održati u augustu u njemačkom Freiburgu.  Treće mjesto u kategoriji A2 pripalo je Melihi Hodžić.

– Iako sam naporno radila i učila kako bih ostvarila najbolje rezultate, iskreno nisam očekivala pobjedu. Ovo je za mene pravo iznenađenje. Tokom takmičenja sam se jako dobro zabavila, upoznala mnogo novih prijatelja i svakako radujem se učešću na Internacionalnoj olimpijadi. Vjerujem da ću u Freiburgu dobro predstavljati našu zemlju i da ćemo se otamo vratiti sa nagradama, istakla je Sarah Nuhić, pobjednica nivoa B2 na ovogodišnjoj Olimpijadi njemačkog jezika.

Goethe Institut ovakvu vrstu takmičenja provodi u više od 70 zemalja svijeta s ciljem unaprjeđenja interkulturalnog dijaloga i promoviranja njemačkog jezika.

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.